ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?? - ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ !!

greek-weather.org:Ο Χειμώνας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, συνηθίζεται να μπαίνει με πολύ κρύο και χιόνια, μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 20 Νοεμβρίου ως και τις 24-25 Δεκεμβρίου. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, έχουμε στατιστικά τις περισσότερες ιστορικές ψυχρές εισβολές και χιονοπτώσεις ως και σε παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Σπάνια χιονίζει ως και τα παραθαλάσσια στα τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο συνηθίζεται να χιονίζει ως και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας Ελλάδας, κυρίως μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 5 ως και τις 25 Δεκεμβρίου. 

Ωστόσο, στην ημιορεινή και ορεινή Ελλάδα, χιονίζει σχετικά πιο νωρίς, κυρίως από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά. Εκεί έχουμε και τα πιο πολλά χιόνια στα βουνά μας. Είναι τα πρώτα χιόνια που πέφτουν στα ορεινά και κάποιες χρονιές πέφτουν και σε ημιορεινά τμήματα της βορειοδυτικής χώρας.

Πάμε όμως να δούμε, τι δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, για το φετινό χειμώνα, και για το πότε αυτός, ενδέχεται να κάνει το ξεκίνημα του στη χώρα μας, με πολύ κρύο και πυκνά χιόνια.

Πρώτα από όλα, φέτος όλες οι ενδείξεις μας, δείχνουν ότι ο χειμώνας θα προτιμήσει την Ευρώπη και ιδιαίτερα τη Ρωσία, τα Βαλκάνια αλλά και την Ελλάδα, σε αντίθεση με τη περσινή χρονιά, όπου υπήρξε ο θερμότερος και πιο άνομβρος χειμώνας για το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας.

Κατά τη χρονική περίοδο που διανύουμε τώρα, η αέριες μάζες στο βόρειο πόλο, ''μοιράζονται'' για το πούμε πιο απλά και να το κατανοήσετε, ανά τμήματα σε όλο το βόρειο ημισφαίριο. Πέρυσι αυτή τη περίοδο, το ψύχος είχε κατέβει σε όλη σχεδόν τη βόρεια Αμερική, δίνοντας πρόωρα χιόνια ως και σε πεδινές περιοχές των κεντρικών Η.Π.Α. Αντίθετα φέτος, ο μεγαλύτερος όγκος ψύχος, φαίνεται να ''μοιράζεται'' στη Σιβηρία και γενικότερα σε όλη τη Ρωσία.

Μία τέτοια εξέλιξη, στατιστικά σημαίνει ότι η Ευρώπη φέτος, ενδέχεται να αντιμετωπίσει έναν χειμώνα από τα παλιά, για να ακριβολογούμε, πιθανότατα να αντιμετωπίσει χειμώνες παλαιότερων δεκαετιών. Στην Ελλάδα, όλες οι πιθανότητες, δείχνουν πως το πιο πιθανό είναι να έχουμε τα πιο πολλά χιόνια τουλάχιστον της τελευταίας 4ετίας ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κάτι που έχει χρόνια να συμβεί.

Γενικότερα λοιπόν, ο φετινός χειμώνας σύμφωνα με τις ως τώρα αναλύσεις που έχουν γίνει πάνω στα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, δείχνουν βαρύ χειμώνα για την Ευρώπη και κατ' επέκταση πιθανή βαρυχειμωνιά και στην Ελλάδα. 

Πάντως σαν σελίδα, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία πρόγνωση τόσο μακρινή από τώρα, ωστόσο θα συμφωνήσουμε με τις μέχρι τώρα αναλύσεις που έχουν γίνει πάνω στα μοντέλα πρόγνωσης καιρού αλλά θα συμφωνήσουμε και με τις προβλέψεις των Ρώσων επιστημόνων, οι οποίοι αναφέρουν ότι από φέτος η Ευρώπη θα έχει να αντιμετωπίσει σφοδρούς Χειμώνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]