ΕΝΣΤΟΛΟΙ Μιλούν για εμπαιγμό από την κυβέρνηση

Συνέντευξη Τύπου, για τη μη εφαρμογή από την κυβέρνηση, της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιστρέφει τις περικοπές των μισθών των ενστόλων λόγω των μνημονίων, έδωσαν χτες οι Ενώσεις των εργαζομένων στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας, όπως και οι Ενώσεις αποστράτων.
Οπς διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη ,στη συνέντευξη καταγγέλθηκε η κυβέρνηση για εμπαιγμό, αφού ακόμα δεν έχει γίνει η σχετική νομοθετική ρύθμιση παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει το καλοκαίρι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Επίσης, αναφέρθηκε ότι οι ένστολοι δεν ζητούν αυξήσεις, αλλά την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης και τονίστηκε πως το ποσό επαναφοράς από το 2012 θα είναι 6 - 44 ευρώ το μήνα στη σύνταξη, παρότι έχουν μειωθεί κατά 300 ευρώ. Οσον αφορά το συνολικό ποσό ειπώθηκε πως, σε αντίθεση με όσα διαρρέει η κυβέρνηση, είναι 144,4 εκατομμύρια ευρώ για όλους τους ενστόλους. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χ. Φωτόπουλος, δήλωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών του ανέφερε πως την ερχόμενη βδομάδα το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Προς το τέλος της, η συνέντευξη «σημαδεύτηκε» από την αποχώρηση των προέδρων των Ενώσεων αξιωματικών της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής λόγω του χαρακτηρισμού «προδότης» για τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, που ειπώθηκε από απόστρατο έφεδρο μετά από απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επαναφορά των μισθών των ενστόλων με βάση και τις σχετικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]