ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

(ΗΠΕΙΡΟΣ)Ιωάννινα:Δράσεις ενημέρωσης στο 7ο Γυμμνάσιο με θέμα: "Τρώω υγιεινά, κινούμαι - γυμνάζομαι και αναπτύσσομαι σωστά".

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Κοινωνικό Σχολείο" και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014,       το 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων με υπεύθυνη την καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας κ. Γκίζα Βασιλική θα πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης μ
ε θέμα:  "Τρώω υγιεινά, κινούμαι - γυμνάζομαι και αναπτύσσομαι σωστά".
Σκοπός των δράσεων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για τη βέλτιστη σωματική και γνωστική τους ανάπτυξη.
Οι μαθητές/τριες μέσα από βιωματικές δράσεις θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ των άλλων να ενημερωθούν για την υγιεινή διατροφή, τις βασικές αρχές της ισορροπημένης διατροφής, για την καλή υγεία και ανάπτυξη με στόχο την πρόληψη της παχυσαρκίας και την υιοθέτηση υγιών στάσεων και συμπεριφορών.
Ομάδες μαθητών/τριών του σχολείου μας με παιγνίδια κίνησης, δημιουργία κολάζ και αφίσας, καθώς και έκθεση στο χώρο του σχολείου μικρών υγιεινών γευμάτων που οι ίδιοι με ζήλο και μεράκι θα έχουν παρασκευάσει, αλλά και άλλες δραστηριότητες θα δώσουν το μήνυμα ότι “η προστασία της υγείας μας επιτυγχάνεται μέσω της άσκησης και της υγιεινής μεσογειακής διατροφής”.
Σας καλούμε λοιπόν να παραστείτε στις δράσεις μας και να δοκιμάσετε.… τα υγιεινά προϊόντα μας που ετοίμασε: «Η Τρελοπαρέα της Γεύσης και της Υγιεινής Διατροφής» του 7ου Γυμνασίου Ιωαννίνων με τη στήριξη, όλου του Εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μας και του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]