(ΕΛΛΑΔΑ)Αθήνα:"Μάχη για τα αυτοάνοσα"Ημερίδα την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ‘’ΜΑΧΗ’’

με μεγάλη  χαρά σας προσκαλεί στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τύπου/Αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, (Φραγκούδη αρ. 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα)

την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 15.30’  με θέμα «ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ. Έγκαιρη διάγνωση και βελτίωση της ποιότητας ζωής»

Στην ημερίδα  πρόκειται να  αναλυθούν θέματα :

. ιατρικής φύσεως , όπως η δυνατότητα πρόληψης, η έγκαιρη διάγνωση , η σωστή αντιμετώπιση των νοσημάτων καθώς επίσης θα εκτεθούν οι εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης αναφορικά με την  θεραπεία των αυτοανοσων νοσημάτων
. κοινωνικής φύσεως, όπως η καθημερινότητα των νοσούντων, η κοινωνική ενσωματωσή τους  και η γενικότερη ανάγκη υποστήριξης των ατόμων με αυτοανοσα νοσήματα  
. ψυχολογικής φύσεως όπως η ανάγκη παροχής ψυχολογικής στήριξης και αρωγής στους ασθενείς.
. νομικής φύσεως, όπως η προστασία και η θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ατόμων που πάσχουν από  αυτοάνοσα απέναντι στην Πολιτεία

Στην ημερίδα  έχει κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνουν  οι  εκλεκτοί καλεσμένοι: Τάνια Ιακωβίδου, Νατάσσα Ράγιου και Γιώργος Πατούλης
Κύριοι ομιλητές από τον ιατρικό χώρο θα είναι ο Ανδρέας Κατσάμπας,  καθηγητής δερματολογίας,
ο Θωμάς Θωμαΐδης, νευρολόγος, ο Γεράσιμος Μάντζαρης, γαστρεντερολόγος,  ο Γεράσιμος Πάγκαλης, καθηγητής Αιματολογίας, η Ελισσάβετ Πατσούρα,  οφθαλμίατρος, ο γενικός  αρχίατρος  Δημήτρης Κασίμος,  ρευματολόγος  , η Ευανθία Διαμάντη Κανδαράκη,  καθηγήτρια ενδοκρινολογίας, ενώ ο νομικός, Μανώλης Μυτάρας, θα αναφερθεί  στο  νομικό πλαίσιο  που αφορά στη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των νοσούντων.

Η παρουσία σας θα είναι  τιμή για εμάς .

Στόχος της  αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας  «ΜΑΧΗ»  (http://maxi.org.gr) είναι να καταστεί  σαφές και  κατανοητό στο ευρύ κοινό τι ακριβώς είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα, με ποιό τρόπο γίνεται η διάγνωσή τους, πως καταπολεμούνται και ποιές είναι οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις ασθένειες αυτές που τυγχάνουν πολυάριθμες και  απασχολούν μεγάλο ποσοστό  του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η «Μάχη» δίνει καθημερινά τον δικό της αγώνα, την δική της μάχη συμπαράστασης  στα άτομα που νοσούν από αυτές τις δύσκολες ασθένειες και προσπαθεί να τα στηρίξει και να τους χαρίσει ελπίδα.
 Σε αυτό ακριβώς  το μήνυμα ελπίδας, σας προσκαλούμε να γίνετε συνοδοιπόροι ώστε στη μάχη της ζωής κανείς να μην είναι μόνος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]