ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ:Συγκίνηση στους Βουλιαράτες .Ο ερμηνευτής παραδοσιακής μουσικής Σάββας Σιάτρας έκλεισε τις εκδηλώσεις με ένα μοιρολόι στο νεκροταφείο Πεσόντων του 40(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)





Τη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με συγκίνηση και πατριωτισμό γιόρτασαν  σήμερα και οι Βορειοηπειρώτες.
Στα σπίτια στη  Δρόπολη ,τη Χιμάρα  και στους Βουλιαράτες κυμάτιζε  η ελληνική σημαία ενώ στο σύνολο των δρόμων  κυριαρχούσε τις τελευταίες ημέρες το γαλανόλευκο χρώμα .Ανθρωποι χαμογελαστοί οι Βορειοηπειρώτες που άφησαν για λίγο στην άκρη τις δυσκολίες της καθημερινότητας και απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως  ξέρουν να τιμούν τις εθνικές εορτές.
Ο κόσμος στον τόπο  όπου βρίσκεται η Αγία Σκέπη και το κοιμητήριο των Ελλήνων πεσόντων του 40, στους Βουλιαράτες,ήταν πολύς ,με επισκέπτες απο την Αθήνα αλλά και απο την υπόλοιπη Ελλάδα να καταφθάνουν στο χωριό με λεωφορεία.
 Το "παρών"  φυσικά έδωσαν  συγγενείς και μέλη των οικογενειών των Ελλήνων Ηρώων.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν  νωρίς το πρωί  με τη θεία λειτουργία και
τη δοξολογία για την ανάπαυση των ψυχών στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης
Έγινε  προσκλητήριο νεκρών, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων. 
Το κοιμητήριο της Αγίας Σκέπης γέμισε απο  κεριά που άναψαν οι επισκέπτες α λλά  και οι συγγενείς των νεκρών ,που κατέφθασαν συγκινημένοι απο κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Τον Δήμο Πωγωνίου εκπροσώπησε ο Δήμαρχος 
Κώστας Καψάλης ,ενώ τον Δήμο Ιωαννιτών η κ.Βάσω Μέγα.Την πανεπιστημιακή κοινότητα των Ιωαννίνων εκπροσώπησε ο αναπληρωτής πρύτανης  κ.Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Ο Οδυσσέας Πότσης εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ηπείρου 
Ο κ.Τέρενς Κουίκ απο τους ΑΝΕΛ έδωσε το παρών και κατέθεσε  μεταξύ των υπολοίπων και ο ίδιος στεφάνι Παρών και ο βουλευτής Πρέβεζας Δημ. Τσουμάνης και ο κ.Μπάρκας.
Εκπρόσωποι απο την αλβανική κυβέρνηση έδωσαν το "παρών"
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρόεδρος συγγενών άταφων νεκρών κ.Γιώργος Σούρλας
Μετά την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε ο χαιρετισμός Πρέσβεως της Ελλάδος στα Τίρανα
Ακολούθησε μαθητική εκδήλωση με τα παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές  να τιμούν τους νεκρούς του 40 με τον δικό τους μοναδικό τρόπο!
Η πιο συγκινητική στιγμή της σημερινής ημέρας ήταν ο τρόπος με τον οποίο έκλεισαν οι εκδηλώσεις ,με ένα μοιρολόι απο τον γνωστό τραγουδιστή παραδοσιακής μουσικής κ.Σάββα Σιάτρα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]