ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

(ΕΛΛΑΔΑ) Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2014!

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Ένα ακόμα τριήμερο του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2014» πέρασε χαρίζοντας μας  μοναδικές στιγμές. Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στο Οινοποιείο Πέτρου  δύο μαντατοφόροι που δεν θυμούνται από πού ξεκίνησαν,  αλλά οφείλουν να μεταφέρουν ένα σημαντικό μήνυμα, που κάποιοι τους εμπιστεύθηκαν και που έχουν ξεχάσει, σε κάποιο εξέχον πρόσωπο, που δεν ξέρουν ούτε ποιο είναι ούτε πού βρίσκεται. Στην πορεία τους αυτή προς το πουθενά και προς τον κανένα, φτιάχνουν, αδιάκοπα, καινούργια μηνύματα που, αδιάκοπα, ξεχνούν, ώσπου να καταλήξουν στην αποδοχή της μοίρας τους, στην παραδοχή ότι είναι ανίκανοι να απαντήσουν στο προαιώνιο ερώτημα: «Ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε, πού πηγαίνουμε; Τα αναπάντητα αυτά ερωτήματα τέθηκαν από την θεατρική ομάδα «Παντός Καιρού» του Εκπολιτιστικού-Επιμορφωτικού-Συλλόγου Ανθούσας η οποία μας παρουσίασε την θεατρική παράσταση «ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ» του Αργύρη Χιόνη και αποσπώντας το  πιο θερμό μας χειροκρότημα.



Την Παρασκευή 26 του μήνα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης ΔΙΑΛΟΓΟΣ#7  στο  Κ.Ε.Ε.Τ (Πρώην Αποθήκες Καμπά). Θέμα της  έκθεσης ήταν  η Οικονομία, μέσα από τα μάτια των αποφοίτων της ανώτατης σχολής Καλών Τεχνών οι οποίοι έπειτα από την επιλογή της αρμόδιας επιτροπής ήταν οι Κονταρίνη Κατερίνα, Θεόδωρος Κωβαίος και Ηώ-Μυρτώ Χαβιαρά.  
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή 17:30 - 20:30 και Σάββατο 10:00 – 14:00. 
Αξίζει να σημειωθεί  ότι κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Παλλήνης. 
Το τριήμερο των εκδηλώσεων έκλεισε την Κυριακή  28 Σεπτεμβρίου στις 20:00 με την πολυαναμενόμενη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ στο  Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα. Το κοινό κατέκλυσε την αίθουσα  αδημονώντας να απολαύσει μερικές από τις ωραιότερες συνθέσεις του Μότσαρτ και του Μπετόβεν εκτελεσμένες από την νεοσύστατη ορχήστρα. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από θετικό, καθώς η αρμονία και ο συγχρονισμός του συνόλου κατάφεραν να «ξεδιπλώσουν την ιστορία» που κρύβεται πίσω από τις νότες και να ενθουσιάσουν τους θεατές.

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2014 θα συνεχιστούν το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα με την Συνάντηση Χορωδιών όπου συμμετέχουν η Χορωδία Αλιβερίου 1995, η Χορωδία Εργάνης, η Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών και η Χορωδία Δήμου Παλλήνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]