(ΗΠΕΙΡΟΣ)Η Πρέβεζα γιορτάζει 102 χρόνια ελευθερίας.

Mε το μνημόσυνο που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και στο οποίο τιμήθηκε η μνήμη των δωρητών του Δήμου Πρέβεζας ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 102 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης.Οπως μετέδωσε το Δ/Ρ της πόλης ,στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης χαρακτήρισε τους δωρητές ως φωτεινά παραδείγματα προσφοράς προς την κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν σε όλους μας μαθήματα ήθους, αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας.
Το απόγευμα της Κυριακής στο Δημαρχείο της Πρέβεζας έγινε συνάντηση των Δήμων του Δικτύου Πάφου με την συμμετοχή των Δημάρχων Πρέβεζας κ.Μπαΐλη, Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου και Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη καθώς και εκπρόσωπων του Δήμου Λαμιέων και Πάφου.Οι αιρετοί επανακαθόρισαν τους στόχους του Δικτύου με στόχο να αναδείξουν στόχους και προοπτικές συνεργασίας με άλλους φορείς των ελληνικών πόλεων (Πρέβεζα, Λαμία, Καλαμαριά, Μυτιλήνη , Κέρκυρα ) και της Πάφου.

Σήμερα το πρωί η αντιπροσωπεία των αιρετών μαζί με τους φορείς και τις αρχές της πόλης συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μνημείο Πεσόντων της Νικόπολης. Tην επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ενώ για την μάχη που αποτέλεσε τον “προάγγελο” της Απελευθέρωσης της Πρέβεζας μίλησε ο εκπαιδευτικός του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας Ανδρέας Τσουμάνης. Φόρο τιμής στους πεσόντες απότισαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Μπαΐλης, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος (ως εκπρόσωπος του Δικτύου Πάφου), ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Σπυρέλης , οι στρατιωτικές αρχές , τα σώματα ασφαλείας, σύλλογοι και φορείς.
Αμέσως μετά οι αιρετοί επισκέφθηκαν το Μουσείο της Νικόπολης και είχαν την ευκαιρία να δουν τα εκθέματα που βρίσκονται εκεί, ενώ στις 7.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Σταυράκο . Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το Χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας, το Μουσικό Σχολείο και την παραδοσιακή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου 'Σπύρος Δήμας”. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο Τρίτη 21 Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της πόλης, με τη Δοξολογία που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.
φωτο facebook Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]