Η καλύτερη ταινία μικρού μήκους της χρονιάς Βραβεύτηκε το «Immortalizer»

Η καλύτερη ταινία μικρού μήκους της χρονιάς

H Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε το παρών στο 37ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, απονέμοντας το ετήσιο βραβείο της για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία στο «Immortalizer» του Μάριου Πιπερίδη.

Το σκεπτικό της βράβευσης; «Πέρα από τη δύναμη της αφήγησης και την ξεκάθαρη αναφορά στην κοινωνική σημασία του κινηματογράφου, η ταινία προσεγγίζει εύστοχα την ανοιχτή πληγή στο σώμα του ελληνισμού: το Κυπριακό ζήτημα».

Νωρίτερα, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου πραγματοποίησε τη δική της παρέμβαση για τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Δράμας, αναφέροντας ότι «επισημαίνουμε την ύπαρξη ελάχιστων ταινιών μικρού μήκους με υψηλό επίπεδο παραγωγής, γεγονός που προκαλεί εξ αντικειμένου άνισο συναγωνισμό με τις υπόλοιπες ταινίες του προγράμματος, οι οποίες φυσικά δεν υπολείπονται σε ποιότητητα και σκέψη. Αυτή η ανισότητα οφείλεται στην μηδαμινή κρατική χρηματοδότηση των τελευταίων ετών για την υποστήριξη των ταινιών των νέων δημιουργών, που αμέσως οδηγεί στην έλλειψη οργανωμένων υποδομών».
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]