Πρώτη σε ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη παραμένει η Ελλάδα σύμφωνα με τη Eurostat

Τη θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά στο ποσοστό της ανεργίας διατηρεί η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα από τις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat). Συνολικά οι άνεργοι στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 1,3 εκατομμύρια ενώ σε ποσοστό η ανεργία διαμορφώθηκε στο 27% τον Ιούνιο από το 27,1% που ήταν το Μάιο. Στην Ευρωζώνη το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 11,5% τον Αύγουστο, ενώ στην Ε.Ε. μειώθηκε από 10,2% σε 10,1%.
Σχολιάζοντας τα στοιχεία της Eurostat, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Λάζλο Άντορ είπε ότι «το ποσοστό των ανέργων στην Ευρώπη είναι απαράδεκτα υψηλό». Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος για το υψηλό ποσοστό της νεανικής ανεργίας, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 5 εκατομμύρια νέοι και νέες στην Ε.Ε., έως 25 ετών δεν έχουν εργασία. Μάλιστα, στην Ελλάδα και την Ισπανία πάνω από το 50% των νέων είναι άνεργοι. Συνολικά τον Αύγουστο κατεγράφησαν 24,6 εκατομμύρια άνεργοι στην Ε.Ε. και 18,3 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη.
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωζώνη καταγράφονται στην Αυστρία (4,7%) και τη Γερμανία (4,9%). Στη Γερμανία ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 94 χιλιάδες και διαμορφώθηκε στα 2,808 εκατομμύρια. «Το Σεπτέμβριο μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων εξαιτίας της φθινοπωρινής ανάκαμψης της οικονομίας», σχολίασε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας Φρανκ-Γιούργκεν Βάιζε, διευκρινίζοντας ότι εάν αγνοηθούν οι εποχικοί παράγοντες, διαπιστώνεται αύξηση της ανεργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]