ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

(ΕΛΛΑΔΑ)Αθήνα:Η Πεζογέφυρα της ντροπής

Σε μία εποχή που σε πολλές περιοχές των πόλεων κυρίως γίνονται προσπάθειες να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πολιτών και των ΑμεΑ ειδικά με την κατασκευή πεζογεφυρών σε κεντρικούς δρόμους, απαξιώνονται έργα για  τα οποία  έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός. 

Η συγκεκριμένη πεζογέφυρα κατασκευάστηκε το 2000  με κόστος περίπου 200.000.000 δραχμές προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αναγκες της περιοχής του Αγίου Νικολάου Αχαρνών κοντά στον Ηλεκτρικό . Κατασκευάστηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.

Εξυπηρετούσε κυρίως ΑμεΑ , τους μαθητές του σχολείου που βρίσκεται απέναντι, γυμνάσιο και Λύκειο και τους κατοίκους της περιοχής. Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη ράμπα για ΑμεΑ που υπάρχει στον Ηλεκτρικό είναι και η μοναδική σε όλο το μήκος του Ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Κάποια στιγμή τοποθέτησαν σιδερένιες μπάρες με την αιτιολογία ότι ανεβαίνουν μηχανάκια και δημιουργούν πρόβλημα, αποκλείοντας αυτόματα την πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Σε αυτό το στάδιο μόνο οι υγιείς πολίτες μπορούσαν να κάνουν χρήση και να τη διασχίσουν.
 

Από το Μάιο του 2014 έχει κλείσει γιατί κάποια ξύλα έχουν σπάσει και αντί να αντικαταστήσουν τα σπασμένα προτίμησαν την εύκολη λύση.
Σήμερα οι μαθητές σκαρφαλώνουν στη γέφυρα με κίνδυνο να τραυματιστούν καθώς τα σίδερα έχουν τοποθετηθεί προσωρινά αλλά έχουν περάσει σχεδόν 5 μήνες.
Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία το σχολείο είναι ακριβώς δίπλα από την πεζογέφυρα.


Επίσης και στις 2 πλευρές του δρόμου γίνονται λαϊκές αγορές με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να προσεγγίσουν στους χώρους. 

Η κατάσταση επιβαρύνεται καθώς μέρα με τη μέρα ο χώρος μετετρέπεται σε σκουπιδότοπο.

Πόσο άραγε κοστίζουν μερικές σανίδες;;;;
Τι λέει το ΥΠΕΚΑ, ο ΗΣΑΠ ;
Ο Δήμος Αθηναίων τι απαντά;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]