ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στην τελική ευθεία για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα - Οι στόχοι της κυβέρνησης

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της κυβέρνησης εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι που ξεκινά αύριο, Τρίτη. Η κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις συζητήσεις αυτές καθώς θεωρείται πολύ σημαντικό το να ληφθεί έγκριση για τις φοροελαφρύνσεις τις οποίες σχεδιάζει να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το προσεχές Σαββατοκύριακο από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφή εντολή στους υπουργούς που θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα έχοντας συμφωνία για τα μέτρα που σχεδιάζονται, μεταξύ των οποίων είναι η μείωση των συντελεστών της έκτακτης εισφοράς κατά 50%, η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, τουλάχιστον 48 δόσεις για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και επιπλέον εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ. Επίσης, από την ελληνική πλευρά θα τεθούν τα θέματα του χρέους, και των πλειστηριασμών, το οποίο είναι κρίσιμο, καθώς η αναστολή των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία,  που ισχύει σήμερα, παύει να υφίσταται από τις αρχές του 2015.
Οι τελικές συσκέψεις εν όψει της διαπραγμάτευσης θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο.
Η κυβέρνηση, πάντως, αφήνει να διαρρεύσει αισιοδοξία για ορισμένα θέματα, όπως αυτό της παράτασης της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και για την αποπληρωμή οφειλών προς το δημόσιο έως και σε 100 δόσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι θα υπάρχει «παράταση ενός έτους για την προστασία της πρώτης κατοικίας» και πως αυτό θα ισχύει για όλους ανεξαιρέτως, ενώ τόνισε πως εάν οι δανειστές δεν συμφωνήσουν, τότε υπάρχει πάντα η πιθανότητα η κυβέρνηση να λειτουργήσει μονομερώς.

Το πρόγραμμα στο Παρίσι
Οι συναντήσεις στο Παρίσι θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τρίτης, 2 Σεπτεμβρίου και θα επικεντρωθούν αρχικά σε θέματα του υπουργείου Οικονομικών. Την Τετάρτη θα εξεταστούν ανοιχτά θέματα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας και Ανάπτυξης. Τέλος, το πρωί της Πέμπτης θα γίνει μια ανασκόπηση με τους επικεφαλής της τρόικας και στη συνέχεια μια άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις εκτιμάται ότι θα γίνουν στην έδρα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), ενώ τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την επόμενη Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση του Euro Working Group.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]