ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δήμος Ιωαννιτών:Η εισφορά σε χρήμα επιστρέφει στους πολίτες


Η εισφορά σε χρήμα από τις ρυμοτομούμενες περιοχές στο Δήμο Ιωαννιτών,  επιστρέφει στους πολίτες χρηματοδοτώντας έργα ή συντήρηση
υποδομών. Πρόκειται για ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ που θα συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2015 του Δήμου Ιωαννιτών.
Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που οργανώθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο με τα Συμβούλια της Δ.Ε. Ιωαννίνων στο πλαίσιο της διαβούλευσης που διεξάγεται σε όλες τις  Δημοτικές Ενότητες για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό.  
Η σύσκεψη ξεκίνησε με το Δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, να  επαναλαμβάνει πως η Δημοτική Αρχή με όλες αυτές οι συναντήσεις, επιδιώκει να εκφραστεί η τοπική κοινωνία, να τεθούν με ρεαλισμό οι προτεραιότητες και να αποτελεί συλλογική απόφαση η ιεράρχηση για την υλοποίηση τους.
Οι συμμετέχοντες από τα Μάρμαρα, το Σταυράκι  το Νεοχωρόπουλο και το Νησί, ανέπτυξαν τις προτάσεις τους, συζητώντας διεξοδικά με όλους τους αντιδημάρχους που μετείχαν στη σύσκεψη. Ο αρμόδιος για τη Δ.Ε. Ιωαννίνων και το Νησί αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, γνωστοποίησε πως τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ίδιος θα συναντηθεί με τα Δ.Σ. της κάθε Δημοτικής Κοινότητας ξεχωριστά. 

1 εκατ ευρώ επιστρέφει στους πολίτες
Είναι σημαντικό πως,  όπως έκανε γνωστό ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας, – «για το 2015, η εισφορά σε χρήμα που δίνουν οι δημότες επιστρέφει στους ίδιους και δεν κατευθύνεται σε αλλότριους σκοπούς. Είναι η επιλογή της Δημοτικής Αρχής αντίθετα από πάγιες στρεβλές πρακτικές που συνηθίσαμε να βλέπουμε». 
Όπως εξήγησε ο κ. Μανταλόβας πρόκειται για ποσό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ και θα χρηματοδοτήσει υποδομές στις επεκτάσεις των σχεδίων πόλης (Καρδαμίτσια, Βοτανικός, Νέα Ζωή, Μέλανδρα, Σεισμόπληκτα κ.λ.π.)
«Το ποσό είναι πολύ μεγάλο, αν μάλιστα συγκριθεί με τις πρακτικές του παρελθόντος όπου ποτέ τα χρήματα δεν πήγαιναν εκεί που έπρεπε να πάει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος.  
Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη που οργανώθηκε για τη Δ.Ε. Ιωαννίνων και το Νησί, εκτός από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, παρόντες ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μάκης Χρυσοστόμου, Λευτέρης Δοβανάς και Βασίλης Τσαμπαλάς.
Ο κύκλος της διαβούλευσης στις Δ.Ε. θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, οπότε και το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Πέραμα και το βράδυ στην Πεδινή, για τις Ενότητες Περάματος και Μπιζανίου αντίστοιχα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]