(ΚΟΣΜΟΣ)Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ "Παράδειγμα" η θρησκευτική συνύπαρξη στην Αλβανία

"Παράδειγμα" χαρακτήρισε ο Πάπας Φραγκίσκος τη συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών στην Αλβανία, κατά την άφιξή του στα Τίρανα. Σημείωσε δε ότι μια τέτοια συνύπαρξη αποδεικνύει πως είναι δυνατή και ωφέλιμη για την ανάπτυξη μίας χώρας.
Τον Ποντίφηκα υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα ο οποίος του χάρισε ένα κύπελλο με χώμα από την Αλβανία. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είπε στον Ράμα ότι η Αλβανία είναι «παράδειγμα διαθρησκευτικής αρμονίας» και καυτηρίασε τη στάση όσων, επικαλούμενοι το Θεό, «σχεδιάζουν και φέρουν σε πέρας πράξεις βίας και καταπίεσης».
Οι αρχές της Αλβανίας έχουν λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας για να αντιμετωπιστούν υποθετικές απειλές επίθεσης από τους οπαδούς των τζιχαντιστών εναντίον του Ποντίφηκα. Το Βατικανό έχει αρνηθεί ότι υπάρχει λόγο ανησυχίας από συγκεκριμένο κίνδυνο επίθεσης κατά τη διάρκεια της παραμονής του Πάπα στα Τίρανα. Στον ιταλικό τύπο, όμως, υπάρχουν αναφορές για ενδεχόμενο κίνδυνο για την ασφάλεια του ποντίφικα από πιθανή παρουσία των οπαδών του Ισλαμικού Κράτους από το γειτονικό Κόσσοβο. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν θέλει να υπάρχει «ασπίδα» μεταξύ αυτού και του πλήθους και θα χαιρετίσει το συγκεντρωμένο κόσμο από το ανοικτό όχημά του όπως κάνει στη Ρώμη και σε άλλα διεθνή ταξίδια του.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας αναμένεται να συναντηθεί με Αλβανούς πολιτικούς ηγέτες, ενώ θα χοροστατήσει σε δέηση για τη Μητέρα Τερέζα στα Τίρανα και θα καταλήξει σε ένα κοινωνικό κέντρο 20 χιλιόμετρα από την πόλη, όπου θα δει, επίσης, ορφανά και άτομα με ειδικές ανάγκες.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]