ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Οι υπολογιστές μας ειδοποιούν πως ο ιός Έμπολα θα μπορεί σύντομα να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους


OΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΌΤΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΈΜΠΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Θα μπορούσε ενδεχομένως να υποστηρίξουμε ότι είμαστε στα πρόθυρα της μεγαλύτερης κρίσης υγείας που έχει ειδωθεί ποτέ.

Michael Snyder
Μετάφραση-Απόδοση Ειρήνη Καμπίτση
Αποκλειστικά για το HELLASFORCE

Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να υποστηρίξουμε ότι είμαστε στα πρόθυρα της μεγαλύτερης κρίσης υγείας που έχει ειδωθεί ποτέ. Ο αριθμός των κρουσμάτων Έμπολα στην Αφρική έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, και επιστημονικά μοντέλα υπολογιστών μας λένε ότι αυτή η πανδημία Έμπολα μπορεί τελικά να καταλήξει θανατηόρα για εκατομμύρια από εμάς – ειδικά όταν αρχίζει να εξαπλώνεται και σε άλλες ηπείρους. Αρχικά, πολλοί υπέθεσαν ότι η επιδημία Έμπολα είναι ακριβώς όπως όλες οι άλλες – ότι θα φουντώσει για λίγο και στη συνέχεια θα εξαφανιστεί. Αλλά αυτό δεν συνέβη αυτή τη φορά. Αντ “αυτού, αυτή η επιδημία φάνηκε να εξαπλώνεται κάθε εβδομάδα που περνά. Παρά τις απίστευτες προφυλάξεις, εκατοντάδες επαγγελματίες υγείας έχουν προληφθεί απ’τον ιό, και ο επικεφαλής του CDC λέει ότι η εξάπλωση του ιού Έμπολα είναι «εκτός ελέγχου» και ότι «πρόκειται να επιδεινωθεί στο εγγύς μέλλον.» Για όσους έχουν σκεφτεί ότι όλη αυτή η συζήτηση για τον ιό Έμπολα είναι απλά «κινδυνολογίες», είναι καιρός να ξυπνήσει.

Αυτή τη στιγμή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πληροφορεί ότι ενδέχεται να δούμε το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων Έμπολα να φτάνει τα 20.000 σε εννέα μήνες από τώρα. Αλλά τα μοντέλα ηλεκτρονικών υπολογιστών που δημιουργήθηκαν για τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και το Υπουργείο Άμυνας προβάλλουν ότι ο Έμπολα θα μπορούσε σύντομα να αυξάνεται με ρυθμό 20.000 κρουσμάτων ανά μήνα …

Η επιδημία του ιού Έμπολα που επηρεάζει τη Δυτική Αφρική αναμένεται να διαρκέσει 12 έως 18 μήνες, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.

Οι επιδημιολόγοι έχουν δημιουργήσει μοντέλα υπολογιστών της επιδημίας Έμπολα για τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και του Υπουργείου Άμυνας.

Το μοντέλο που έχουν δημιουργήσει είναι μια πολύ λιγότερο αισιόδοξη εκτίμηση από εκείνη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO), η οποία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι ελπίζει να περιέχει το ξέσπασμα εντός εννέα μηνών σε 20.000 συνολικά περιπτώσεις.
Η New York Times αναφέρει ότι διάφοροι ερευνητές έχουν πει ότι ο ιός θα μπορούσε να αυξηθεί σε ένα ποσοστό που ενδέχεται να είναι πιο κοντά στα 20.000 κρούσματα ανά μήνα.

Η οργάνωση WHO επιμένει στις εκτιμήσεις του, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος την Παρασκευή.

Άλλοι επιστήμονες είναι ακόμα πιο απαισιόδοξοι.

Για παράδειγμα, ένα μοντέλο που δημιουργήθηκε από κοινού από έναν ερευνητή του Πανεπιστημίου του Τόκιο και έναν ερευνητή του κρατικού πανεπιστημίου της Αριζόνας έχουν δημιουργήσει ένα «χειρότερο σενάριο» των 277.124 περιπτώσεων Έμπολα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους …

Το χαρτί Eurosurveillance, των δύο ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και το Arizona State University, επιχειρεί να μάθει το ρυθμό αναπαραγωγής που έχει ο ιός στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. (Σημείωση για την πραγματική επιδημιολογία : Ο υπολογισμός είναι για τον αποτελεσματικό αναπαραγωγικό αριθμό, συνδεδεμένο με ένα σημείο στο χρόνο, ως εκ τούτου, στην πραγματικότητα Rt) Ξεκινούν με ένα R τουλάχιστον προς 1, και σε ορισμένες περιπτώσεις προς 2. Δηλαδή, σε ορισμένα σημεία, άρρωστα άτομα έχουν προκαλέσει την ασθένεια σε δύο άλλους.

Μπορείτε να κατανοήσετε πως αυτό θα μπορούσε γρήγορα να βγει εκτός ελέγχου, και στην πραγματικότητα, ότι αυτό προβλέπουν οι ερευνητές. Εδώ παρατίθεται η εκτίμησή τους :

Στη χειρότερη περίπτωση ενός υποθετικού σεναρίου, αν το ξέσπασμα συνεχίσει με τις πρόσφατες τάσεις, η συχνότητα εξάπλωσης θα μπορούσε να αποκτήσει ένα επιπλέον 77.181 στα 277.124 κρούστματα εως το τέλος του 2014.

Αυτός είναι ένας τραγικός αριθμός.

Αν συμβεί μια έκρηξη όπως αυτή, πόσα εκατομμύρια κρούσματα θα δούμε από τη στιγμή που θ μπει 2015?

Ένα διαφορετικό μοντέλο έχει δημιουργήσει έναν ακόμη πιο τρομακτικό αριθμό.
Ένα «οικονομετρικό μοντέλο προσομοίωσης» δημιουργήθηκε από τον Francis Smart στο Michigan State University και προβλέπει να πεθαίνει το τραγικό νούμενο των 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων από Έμπολα στο επόμενο εξάμηνο …

Το μοντέλο οικονομετρικής προσομοίωσης είναι βασισμένο στην υπόθεση ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και άλλοι φορείς θα είναι σε θέση να ελέγξουν την επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική και προβλέπει ότι 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από τη νόσο μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Έξι μήνες είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα το οποίο η οργάνωση WHO απαραίτητα θα χρειαστεί προκειμένου να συγκρατηθεί η επιδημία.

Στην ανάλυση,ο βοηθός της οικονομετρίας έρευνα του,ο
Francis Smart απ’το Michigan State University έλαβε σοβαρά υπόψιν τα συμπεράσματα των Καναδών ερευνητών που απέδειξαν ότι το στέλεχος του ιού Έμπολα στην τρέχουσα Δυτική Αφρικής μπορεί και μεταδίδεται με τον αέρα.

Ο ιός Έμπολα μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της αναπνοής, αναφέρει ο Smart.
Κατά την ανάπτυξη του μοντέλου,ο Smart ξεκίνησε με τη δήλωση της Who στις 28 του Αυγούστου κατά την οποία η επιδημία του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική θα μπορούσε να πλήξει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους προτού τεθεί υπό έλεγχο.

Αυτός πρέπει να είναι ο χειρότερος δυνατός αριθμό, σωστά;
Λάθος.

Τις προάλλες ένας εξέχων γερμανικός ιολόγος ήρθε μπροστά και δήλωσε ότι «είναι πολύ αργά» για να σταματήσει ο ιός Έμπολα και ότι πέντε εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν στη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία …

Μια κορυφαία γερμανική ιολόγος προκάλεσε σοκ με τον ισχυρισμό ότι είναι πολύ αργά για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία και ότι πέντε εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν τώρα στην διακοπή της μετάδοσης του ιού σε άλλες χώρες.

Ο Jonas Schmidt-Chanasit από το ινστιτούτο Bernhard Nocht της Τροπικής Ιατρικής στο Αμβούργο είπε στο Deutsche Welle της Γερμανίας ότι η ελπίδα έχει χαθεί για τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία και ότι ο ιός θα εξομαλυνθεί μόνο αφού έχει μολυνθεί το σύνολο του πληθυσμού και έχουν σκοτωθεί πέντε εκατομμύρια άνθρωποι.

«Η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί αυτή η επιδημία υπό έλεγχο σε αυτές τις χώρες έχει χαθεί», δήλωσε ο Schmidt-Chanasit. «Αυτός ο χρόνος ήταν το Μάιο και τον Ιούνιο. «Τώρα είναι πολύ αργά.»

Λοιπόν ποιοι από τους αριθμούς που συζητήθηκαν παραπάνω είναι ακριβείς;

Μόνο ο χρόνος θα δείξει.
Εν τω μεταξύ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ πυρετωδώς προετοιμάζεται για το χειρότερο.

Αυτή την εβδομάδα μάθαμε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα ζητήσει από το Κογκρέσο 88 εκατομμύρια δολάρια για τη διεξαγωγή της« σημαντικής επίθεσης Έμπολα» στην Αφρική.

Πράγματι, ο Ομπάμα θα ζητήσει από το Κογκρέσο χρήματα αυτές τις μέρες. Θέλει 500 εκατομμύρια δολάρια για να οπλίσει τους συμμάχους της ISIS και για τα αλόγιστα έξοδά του του υπήρξαν ένας από τους κύριους παράγοντες για τους οποίους το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Αλλά εξακολουθεί να είναι αξιοσημείωτο.

Ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παρήγγειλε ήδη 160.000 κοστούμια Hazmat …

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει παραγγείλει 160.000 κοστούμια Hazmat για Έμπολα, δημιουργώντας ανησυχίες ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένει την ταχεία εξάπλωση ενός ιού που έχει ήδη στοιχίσει έναν άνευ προηγουμένου αριθμό ζωών.

Σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε από την επιτήρηση της αγοράς,την Lakeland Industries, ένας κατασκευαστής των βιομηχανικών προστατευτικών ενδυμασιών, ανακοίνωσε ότι είχε επισημάνει την πρόθεσή του «να συμμετάσχει στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του ιού Έμπολα» ενθαρρύνοντας κι άλλους προμηθευτές να καλύψουν την τεράστια ζήτηση που δημιουργήθηκε με την παραγγελία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για 160.000 κοστούμια hazmat.

«Με το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ και μόνο, βάζοντας δηλαδή μια προσφορά για 160.000 κοστούμια, ενθαρρύνουμε όλες τις προστατευτικές εταιρείες ένδυσης να αυξήσουν την ικανότητα παραγωγής τους για ραμμένα ενδύματα, έτσι ώστε η βιομηχανία μας να μπορεί να αναλάβει το ρόλο της στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής για την παγκόσμια υγεία», δηλώνει στον Τύπο που εκδόθηκε.

Η τεράστια ζήτηση σε μαζικές παραγγελίες για κοστούμια hazmat του ιού Έμπολα έχει τροφοδοτήσει ανησυχίες ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένει ότι ο ιός θα εξακολουθήσει να πλήττει τις χώρες της Δυτικής Αφρικής και μπορεί επίσης να ανησυχεί για μια επιδημία μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δεν παραγγέλνει κανείς τόσα πολλά κοστούμια Hazmat αν δεν προβλέπει ένα τρομερό ξέσπασμα βιβλικών διαστάσεων.

Και το CDC έχει μόλις εκδώσει ένα εξασέλιδο κατάλογο Έμπολα στα νοσοκομεία για να τους βοηθήσει να εντοπίσουν πιθανούς ασθενείς με Έμπολα στην Αμερική …

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, προειδοποιούν τα νοσοκομεία και τους γιατρούς ότι «τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστούν,» έχει εκδοθεί επιπλέον μια εξασέλιδη Έμπολα «λίστα ελέγχου» για να βοηθήσει τους εργαζομένους της υγειονομικής περίθαλψης να προσδιορίσουν γρήγορα εάν οι ασθενείς έχουν μολυνθεί.

Ενώ στο CDC δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν νέα κρούσματα του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η υπόθεση της λίστας ελέγχου αποδεικνύει ότι είναι μόνο θέμα χρόνου το πότε ο ιός θα χτυπήσει την πόρτα μας.
Ας ελπίσουμε και ας προσευχηθούμε ώστε αυτές οι προφυλάξεις να μην είναι απαραίτητες.

Διότι, αν ο ιός Έμπολα ξεκινήσει να εξαπλώνεται σαν φωτιά σε αυτή τη χώρα, πρόκειται να δούμε τον πόνο και την ταλαιπωρία να εξαπλώνεται με τη σειρά της σε επίπεδο που κανείς μας δεν έχει ποτέ φανταστεί.

Απλά σκεφτείτε τι βλέπει καθημερινά ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας που εργάζεται στις πρώτες γραμμές …

Ξυπνάω κάθε πρωί – αν έχω καταφέρει να κοιμηθώ – αναρωτιέμαι αν αυτό συμβαίνει πραγματικά, ή αν πρόκειται για μια ταινία τρόμου. Στις δεκαετίες του ανθρωπιστικού έργου ποτέ δεν έχω δει τέτοια αδυσώπητη δυστυχία των συνανθρώπων ή δεν αισθάνθηκα τόσο ανίκανος και εντελώς συγκλονισμένος από την αδυναμία μας να παρέχουμε οτιδήποτε, ούτε το πιο βασικό στοιχείο, και μερικές φορές λιγότερο από επαρκής,τη φροντίδα.

Είμαι επόπτης της υπόπτου σκηνής, η οποία έχει χώρο για 25 ασθενείς που είναι πιθανό να έχουν Έμπολα .Το 80-90% των ατόμων αυτών έχουν προσληφθεί απ’τον ιό. Εμείς χορηγούμε θεραπεία για την ελονοσία, ξεκινούν οι ασθενείς τα αντιβιοτικά, την παρακεταμόλη, πολυβιταμίνες, συμπληρώματα, ενυδάτωση, τροφή, νερό και χυμό, ενώ περιμένουν για τα αποτελέσματα τους. Μερικές φορές οι άνθρωποι έρχονται τόσο αργά και πεθαίνουν λίγο μετά την άφιξή τους.

Σε ένα απόγευμα την περασμένη εβδομάδα είδα πέντε φαινομενικά υγιείς, νεαρούς άνδρες να πεθαίνουν. Έδωσα το πρώτο μπουκάλι διαλύματος ενυδάτωσης για το στόμα και επέστρεψα μετά από δευτερόλεπτα για τον δεύτερο. Ούτε σε μισό λεπτό που ήμουν απομακρυσμένος, ο πρώτος άνθρωπος πέθανε,το μπουκάλι χύθηκε στο πάτωμα. Οι τέσσερις άλλοι ακολούθησαν με γρήγορη διαδοχή.

Ο ιός Έμπολα είναι πραγματικά μια τρομερή, τρομερή ασθένεια.

Απ’τη στιγμή που αρχίσουν να ξεπροβάλλουν κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ζωή όλων μας θα αλλάξει αμέσως.

Ελπίζω να προετοιμάζεστε γι’αυτό.

hellasforce.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]