ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Επί ποδός ο μηχανισμός του Δήμου- Αντιμετωπίστηκαν γρήγορα τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία

Επί ποδός ο μηχανισμός του Δήμου- Αντιμετωπίστηκαν γρήγορα τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία
Με τον υπηρεσιακό μηχανισμό του Δήμου Ιωαννιτών και της ΔΕΥΑΙ να βρίσκεται «επί ποδός» μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, αντιμετωπίστηκαν γρήγορα τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία.  
Με τον γενικό συντονισμό του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας κ. Δημήτρη Νάστου, και τη συνδρομή του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Δημήτρη Κατηρτζίδη, οχτώ συνεργεία της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, τρία συνεργεία της ΔΕΥΑΙ και ένα συνεργείο της υπηρεσίας Καθαριότητας, χρειάστηκε να επέμβουν σήμερα το πρωί σε 18 περιοχές του Δήμου όπου παρουσιάστηκαν τα εντονότερα προβλήματα.
Ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Ενέργειας, κ. Γιάννης Λιόντος ήταν παρόν για να εξετάσει επιτόπου σημεία όπου πιθανά να χρειαστούν τεχνικές παρεμβάσεις που να βελτιώνουν τις υποδομές.  
Από την πρωτοφανή σε ένταση βροχόπτωση τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην παραλίμνια περιοχή, το Βοτανικό, την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και το Σταυράκι, εξαιτίας τριών κυρίως παραμέτρων: 
-Παρά το ότι τις προηγούμενες ημέρες, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος, τα φρεάτια καθαρίστηκαν εν αναμονή της κακοκαιρίας, ωστόσο η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που συσσωρεύτηκαν στις σχάρες νέα φερτά υλικά.
-Παρά τους συνεχείς ελέγχους της ΔΕΥΑΙ, εξακολουθεί να εμφανίζεται το πρόβλημα των παράνομων συνδέσεων αποχετεύσεων με το δίκτυο ομβρίων.
-Στις περιοχές του Σταυρακίου και του Βοτανικού χρειάζονται τεχνικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται σε έντονες καιρικές συνθήκες.

Σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο
Το μεσημέρι και αφού αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα της κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Θωμά Μπέγκα, τους αντιδημάρχους κ.κ. Δημήτρη Νάστο, Γιάννη Λιόντο και Δημήτρη Κατηρτζίδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Μάκη Χρυσοστόμου.
Έγινε αποτίμηση της κατάστασης, διαπιστώθηκε η αποτελεσματικότητα με την οποία λειτούργησε ο μηχανισμός του Δήμου, πολιτικός και υπηρεσιακός, κυρίως όμως συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται να προγραμματιστούν σε δύο επίπεδα:
1. Συμφωνήθηκε ότι θα επανασχεδιαστεί όλη η πολιτική της ΔΕΥΑΙ στο θέμα των παράνομων συνδέσεων και μετά τις τελικές αποφάσεις θα τηρηθούν αυστηρά οι νόμιμες διαδικασίες 
2. Εξετάζονται άμεσα ποιές τεχνικές  παρεμβάσεις πιθανά απαιτούνται  για τη βελτίωση των αστικών υποδομών. 

Σημεία παρέμβασης λόγω καιρικών συνθηκών
1) ΛΙΓΓΟΥ & ΕΦΥΡΑΣ (ΖΕΥΓΑΡΙΑ)
2) 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
3) ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ
4) ΣΤΑΥΡΑΚΙ
5) ΣΤΑΥΡΑΚΙ – ΜΑΡΜΑΡΑ
6) ΑΝΑΤΟΛΗ
7) ΚΑΤΙΝΑΣ ΠΑΞΙΝΟΥ
8) ΚΥΒΕΛΛΗΣ
9) ΓΑΡΙΒΑΛΔΗ
10) ΜΩΛΟΣ (ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ)
11) ΜΩΛΟΣ (ΔΩΔΕΚΑ)
12) ΓΚΟΥΓΙΑΝΟΥ
13) ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ
14) ΚΑΤΣΑΡΗ
15) ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ – ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
16) ΠΕΛΑΣΓΩΝ & ΤΣΕΡΙΤΣΑΝΩΝ (ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ)
17) ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
18) ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]