(ΗΠΕΙΡΟΣ)ΑΡΤΑ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»:Ανάδειξη θεμάτων στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Άρτας στις 29-9-2014, η δημοτική μας παράταξη, μεταξύ των άλλων, ανέδειξε και τα εξής θέματα:
1)      Κατέθεσε πρόταση για την διάσωση της πλατείας Κρυστάλλη και την άμεση ανατροπή προηγούμενης απόφασης του Δημ. Συμβουλίου (υπ΄αριθμ.171/2014), η οποία προέβλεπε την κοπή μέρους της πλατείας για την κατασκευή του κόμβου των ΚΤΕΛ. Παράλληλα κατέθεσε στα πρακτικά και σκαρίφημα, που αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος της πρόσβασης στην άνω πόλη κι αποτελεί εύκολη και ανέξοδη λύση, χωρίς να βλάπτεται η πλατεία, η οποία – σε περίπτωση που κοπεί- στην πραγματικότητα καταστρέφεται ολόκληρη. Οι πλατείες είναι δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι, με σημαντική κοινωνική χρησιμότητα και δεν μπορούν να κόβονται ή να καταργούνται με συνοπτικές διαδικασίες, ειδικά δε όταν σ΄αυτό αντιτίθενται σύσσωμοι οι κάτοικοι της περιοχής.
2)      Κατέθεσε ερώτηση για την καθυστέρηση ασφαλτόστρωσης του δρόμου Άρτας- Βλαχέρνας, μέσω του ποταμού Αράχθου και τις ευθύνες που πιθανόν υπάρχουν, τόσο στο Δήμο, όσο και στην περιφέρεια και
3)      Ανέδειξε το πρόβλημα της καθαριότητας και παραμέλησης του Δημοτικού Κοιμητηρίου, ζητώντας παράλληλα τη σύμβαση του Δήμου με ιδιώτη- υπεύθυνο για τις ταφές, που αναγράφεται στην είσοδο του Κοιμητηρίου. Ο κ. Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι ήδη επιμελείται του θέματος της καθαριότητας. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρώην δήμαρχος κ. Παπαλέξης δήλωσαν ότι δεν υπάρχει σύμβαση με κανέναν ιδιώτη. Επομένως το θέμα της «ασυδοσίας» που παρατηρείται από ιδιώτες στον χώρο του Κοιμητηρίου είναι ένα σοβαρό θέμα, το οποίο πρέπει άμεσα να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τέλος, η παράταξή μας τάχθηκε κατά της αξιολόγησης που προωθεί ο μνημονιακής έμπνευσης Νόμος 4250/2014, στηρίζοντας τα αιτήματα των εργαζομένων και γι΄αυτό υπερψήφισε τη σχετική απόφαση του Δ.Σ, ενώ παράλληλα εκφράζει την συμπαράστασή της στις σημερινές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.-      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]