(ΕΛΛΑΔΑ) 55χρονος αλλοδαπος, λάμβανε παράνομα από το Ι.Κ.Α. σύνταξη χηρείας

Σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε βάρος 55χρονου αλλοδαπού, ο οποίος λάμβανε παράνομα από το Ι.Κ.Α. σύνταξη χηρείας

Σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να τον δηλώσει ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., με αποτέλεσμα να συνεχίζει να παίρνει για πάνω από πέντε χρόνια σύνταξη χηρείας

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 55χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων σύνταξη χηρείας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 55χρονος μετά το θάνατο της συζύγου του, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος, ωστόσο σύναψε δεύτερο γάμο χωρίς να το δηλώσει για να διακοπεί η καταβολή της.

Αποτέλεσμα ήταν για χρονικό διάστημα άνω των πέντε (5) ετών (Οκτώβριος του 2008 έως και το Δεκέμβριο του 2013) να εξακολουθεί να πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό η σύνταξη χηρείας, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο Ι.Κ.Α τουλάχιστον 20.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]