1st City Trail Meteora !!(΄΄1ος ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΄΄)

1st City Trail Meteora
΄΄1ος ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ ΄΄
Αγώνας δρόμου στα ριζά των  Μετεώρων
Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014
Ο Σ.Κ.Α.ΜΕΤΕΩΡΩΝ υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκηρύσσει το 1st City Trail Meteora  2014.
Ο αγώνας  θα διεξαχθή σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1.     Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνα :Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014
2.     Αφετηρία – Τερματισμός : Πλατεία Δημαρχείου (συντριβάνι)
3.     Στοιχεία Αγώνων:
α) City Trail Meteora  (10.000μ.): Ώρα Εκκίνησης: 11:00 (πμ) 
β) Δρόμος Υγείας παίδων/κορασίδων (1000μ.) :  Ώρα Εκκίνησης: 11:10 (πμ)
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.skam.gr
4. Δικαίωμα Συμμετοχής
Για να συμμετάσχει κάποιος στο 1st City Trail Meteora  , θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 1996 και μεγαλύτεροι).
Στον Δρόμο Υγείας παίδων / κορασίδων (1.000μ.) θα πρέπει ο συμμετέχοντας να έχει συμπληρώσει το 8ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2005 και μεγαλύτεροι).
5. Διακρίσεις – Έπαθλα
Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών και των δύο Δρόμων. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε Δρόμου.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό στεφάνι ελιάς με τα διακριτικά του αγώνα. Tο δίπλωμα συμμετοχής θα μπορέσουν να το πάρουν ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.skam.gr
6. Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής για το 1st City Trail Meteora και του Δρόμου παίδων / κορασίδων των 1.000μ., θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Δεύτερα 20 Οκτωβρίου 2014.
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
        α. Με συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής που θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.skam.gr και ακολουθώντας τις οδηγίες,
ή
         β. Αυτοπροσώπως: Στα Γραφεία του 1st City Trail Meteora , Τεχνικό Γραφείο Χρήστου Κοντογούλα,  Ιωαννίνων 16, Καλαμπάκα, Τηλ: 2432075080 / 6974211830 
Αντίτιμο Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής στον 1st City Trail Meteora είναι: 10 ευρώ
Για το Δρόμο Υγείας των 1.000μ το κόστος συμμετοχής είναι 1 ευρώ και το σύνολο του ποσού θα δοθεί μετά το τέλος του αγώνα ,ύστερα από κλήρωση σε ένα σχολείο του δήμου Καλαμπάκας για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης. 
7. Παροχές Αγώνα
Πακέτο αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής: Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό στεφάνι ελιάς με τα διακριτικά του αγώνα, παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, αναψυκτικών και παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας).


8. Τρόποι Πληρωμής
α. Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό : στην  Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ αριθ. Λογαριασμού : 5615-047374-769
ΙΒAN: GR02 0172 6150 0056 1504 7374 769
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ : Ακυρώσεις συμμετοχών δεν γίνονται δεκτές καθώς και το αντίτιμο συμμετοχής δεν επιστρέφεται στον αιτούντα.
9. Ιατρική Κάλυψη
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
Κατά την διάρκεια του αγώνα θα παρίστανται προληπτικά δυο ειδικευμένοι ιατροί (καρδιολόγος / ορθοπεδικός) 
10. Τεχνικά Χαρακτηριστικά αγώνα
Χιλιομετρικές Ενδείξεις
Σε τακτά διαστήματα της διαδρομής του αγώνα θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.
Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνα
Το χρονικό όριο τερματισμού για τον αγώνα είναι οι δυο ώρες (λήξη 13:00).

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα, καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης και τον αριθμό συμμετοχής τους, που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών την ήμερα του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι που δε θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία δεν θα κατατάσσονται.
Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης, για την καταγραφή των χρόνων θα υπάρχουν στην Αφετηρία / Τερματισμός.
Αποτελέσματα 
Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργασίμων ημερών. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων οι δρομείς θα μπορούν να εκτυπώνουν το πιστοποιητικό συμμετοχής τους από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.skam.gr
Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ                              ΝΤΑΜΠΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ




΄΄1ος ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ ΄΄
Αγώνας δρόμου στα ριζά των  Μετεώρων
Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους λάτρεις του «ευ αγωνίζεσθαι».
Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 με κερκίδα τους Μετεωρίτικους βράχους, ο Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού Μετεώρων (Σ.Κ.Α.Μ. ) διοργανώνει αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων εντός και περιμετρικά της πόλης της Καλαμπάκας, με στόχο τόσο τα ψυχοσωματικά οφέλη της αθλητικής δράσης όσο και τα κοινωνικά – πολιτιστικά αγαθά μιας τέτοιας εμπειρίας.
10 χιλιόμετρα αντοχής, για όσους αντέχουν στα δύσκολα και μόνος αντίπαλός τους  είναι ο χρόνος
10 χιλιόμετρα, γι’  αυτούς που σκοπός τους δεν είναι τόσο ο προορισμός όσο… «το ταξίδι» και ξέρουν ότι αθλητισμός θα πει υγεία, γνήσια ψυχαγωγία, ποιότητα ζωής.
10 χιλιόμετρα υπέροχης  διαδρομής  σε τόπο απαράμιλλου φυσικού κάλλους και πλούσιου σε ιστορία. 
Το γεωφυσικό φαινόμενο της Μετεωρίτικης πολιτείας σε προκαλεί να το απολαύσεις, τρέχοντας στα γραφικά σοκάκια μιας πόλης που εδώ και αιώνες ανασαίνει στα πόδια του…
Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και δήλωσε συμμετοχή τώρα!
Περισσότερες πληροφορίες στο  www.skam.gr


Λίγα Λόγια για τον 1ο Μετεωρικό Δρόμο!
Στο 1ο χλμ της διαδρομής οι δρομείς διασχίζουν την οδό Τρικάλων ,την κεντρική οδό της πόλης. Κατόπιν για τα επόμενα 500μ κινούνται παράλληλα με την Τρικάλων και φθάνουν στα κτίρια των 2 Γυμνασίων της πόλης .Αφού διασχίσουν κάθετα την περιφερειακή οδό (Πίνδου) εισέρχονται σε πευκόφυτο μονοπάτι του Ο.Σ.Ε. που τους οδηγεί στην υπέργεια διάβαση του σιδ. σταθμού  ,το κτίριο του οποίο είναι το παλιότερο της Θεσσαλίας. Εκεί ολοκληρώνεται και το 2ο χλμ της απόστασης του αγώνα.
Ύστερα, διερχόμενοι μέσα από αναστυλωμένο κτίριο του ΟΣΕ κατευθύνονται μέσω μονοπατιού στην «Μπόμπα» (μηχανισμός αναστροφής της ατμομηχανής) και μέχρι να ολοκληρωθεί το 3ο χλμ αφήνουν πίσω τους τον Ι.Ν Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και το ΕΠΑ.Λ Καλαμπάκας .Το 4ο χλμ της διαδρομής περιλαμβάνει διέλευση μέσα από το υπαίθριο δημοτικό θέατρο, ανάβαση-κατάβαση στον λόφο του Πρ. Ηλία (όπου θα υπάρχει και σταθμός ανεφοδιασμού με νερό) ,δεύτερη διέλευση της περιφερειακής οδού, είσοδος στον προαύλιο χώρο του ΞΕΝΙΑ Καλαμπάκας και κατόπιν ανάβαση στον λόφο «Αστρον.» μέσω τεχνικού κομματιού, όπου θα αποζημιωθούν με πανοραμική άποψη της πόλης και των βράχων! Όταν οι δρομείς θα αντικρύσουν την ένδειξη 5ο χλμ θα τους περιμένει σταθμός ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικά ποτά και θα βρίσκονται στην οδό Καστρακίου (σύνορα Καλαμπάκας-Καστρακίου). Το 6ο χλμ θα τους βρει αφού διασχίσουν ασφάλτινο, χωμάτινο τμήμα, καθώς και μονοπάτι στα ριζά των βράχων σε δασωμένη περιοχή, το οποίο θα τους οδηγήσει στην παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια .Μια γουλιά νερό και αρχίζει η κάθοδος για το κέντρο της πόλης μέσω σηματοδοτημένων με βέλη και παρουσία εθελοντών δρόμων. Με τη συμπλήρωση του 7ου χλμ θα ζήσουν τη διέλευση του δημαρχιακού κτιρίου και την επανάνοδο στην παλιά πόλη, αφήνοντας στο αριστερό τους χέρι τον Ι.Ν Αγ. Βησσαρίωνος. Παραμένοντας σε «εκκλησιαστική ξενάγηση» διέρχονται από τον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Ιωάννου Προδρόμου και ανηφορίζουν για να συναντήσουν τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου ,καύχημα της πόλης και της Ορθοδοξίας, μιας και χρονολογείται από τον 9ο Μ.Χ. αιώνα. Συνεχίζουν αγγίζοντας πλακόστρωτα σοκάκια και βράχο που τους οδηγούν στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου , στην πλατεία του Σωποτού και στο πέρας του 8ου χλμ. Κατόπιν ανηφορίζουν για το Ενιαίο Λύκειο Καλαμπάκας και τη συνοικία «Πουλιάνα» με μια ακόμη «εκκλησιαστική διέλευση» (Ι.Ν. Οσίων Μετεωριτών Πατέρων) ,κατηφορίζοντας για το 3ο Δημ. Σχολείο κ την διέλευση μέσα από τον προαύλιο χώρο του και το 9ο χλμ. Ανηφορικό το τελευταίο  χλμ, τους οδηγεί στον τερματισμό!

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ!!!
Συγχαρητήρια σε όλους!!!


Το πρόγραμμα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ CITYTRAIL METEORA
1ος ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
25–26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 
17.00 : ΔΙΑΛΕΞΗ« Άσκηση και υγεία » Ζαλαβράς Αθανάσιος, Msc 
Η διάλεξη θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τα οφέλη της άσκησης και Θα  
προτείνει τρόπους άσκησης για παιδιά και ενήλικες έτσι ώστε να  
βελτιώσουν το επίπεδο υγείας τους. Επιπλέον θα συζητηθούν και τα μέτρα  
προφύλαξης που θα πρέπει να λαμβάνονται πρίν και κατά την διάρκεια της  
άσκησης για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών (τραυματισμών, αφυδάτωσης  
κ.τ.λ)
ΚΥΡΙΑΚΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ (ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ)
9.00 – 10.00 : ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
11.00 : ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 10 ΧΙΛ CITYTRAIL METEORA
• Εκκίνηση μπροστά στο σιντριβάνι
• Τερματισμός στο ίδιο σημείο
• Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού 1ου δρομέα 11.45
11.10 : ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 1000Μ 
• Εκκίνηση μπροστά στο σιντριβάνι
• Τερματισμός στο ίδιο σημείο

 12.30 : ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Απονομή μεταλλίων στους νικητές του CITYTRAIL METEORA
Απονομή μεταλλίων παιδικού αγώνα
Κλήρωση ενίσχυσης Δημοτικών Σχολείων
Κλήρωση δώρων και για τους δυο αγώνες
Απονομή αναμνηστικών του αγώνα στους επισήμους χορηγούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]