ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Απο απογοητευτική έως ..τραγική η κατάσταση στις βραβευμένες με "Γαλάζια Σημαία" παραλίες του Δήμου

Καταγγελία-Αναφορά



"Τέλη Αυγούστου και ο Δήμος Πρέβεζας τρέχει να μαζέψει τα αμάζευτα. Και οι πέντε (5) βαραβευμένες με "Γαλάζια Σημαία" παραλίες του Δήμου παραβιάζουν βασικούς κανονισμούς του Προγράμματος για τις "Γαλάζιες Σημαίες". Η εικόνα στις ακτές τραγική. Οι ναυαγοσωστικές υπηρεσίες ανύπαρκτες.


Μετά από καταγγελία πολίτη σχετικά με την απουσία ναυαγοσώστη στους πύργους των ακτών του Δήμου Πρέβεζας καθόλη τη διάρκεια του Ιουνίου και μέχρι τα τέλη Ιουλίου, την ύπαρξη σάπιων ναυαγοσωστικών λέμβων που δεν μπορούν καν να επιπλεύσουν στο νερό, την συνύπαρξη σκαφών με τους λουόμενους δεδομένης της έλλειψης σημαδούρων, τις τουαλέτες που ζέχνουν, τους σπασμένους διαδρόμους και την παντελή έλλειψη υποδομών για ΑΜΕΑ, κινητοποιήθηκε η Ελληνική Εταιρία για την Προστασία της Φύσης (ΕΕΠΦ) και ο Διεθνής Οργανισμός Foundation for Environmental Education (FEE), υπεύθυνοι για τις Γαλάζιες Σημαίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αντίστοιχα.Το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει την καταγγελία μιλάει από μόνο του.




Παρά τις προγενέστερες της καταγγελίας κλήσεις του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, λόγω της έλλειψης ναυαγοσώστη στις ακτές και του ακατάλληλου ναυαγοσωτικού εξοπλισμού, ο Δήμος Πρέβεζας, υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί, συνέχισε να αδρανεί. 


Όμως και πάλι, ενώ παρενέβη ήδη και η ΕΕΠΦ και το FEE, ο Δήμος Πρέβεζας συνεχίζει εδώ και μια εβδομάδα να ψάχνει τις απαντήσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Σύμφωνα με τους παραπάνω φορείς και εν αναμονή της απάντησης του Δήμου, οι πιθανότητες να αφαιρεθούν όλες οι Γαλάζιες Σημαίες στην περιοχή στην εκπνοή του Αυγούστου είναι μεγάλες. Αναμένουμε τα αποτελέσματα. 









Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]