ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Λοβέρδος: Αδικος ο ΕΝΦΙΑ -Τι είπε για τις διαγραφές φοιτητών- Αύριο οι βάσεις σε ΑΕΙ

Αύριο, Πέμπτη, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδ. Λοβέρδο, ο οποίος είπε ότι έτσι θα δοθεί τέλος στην «αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους».
Σε δηλώσεις που έκανε στο Σκάι, ο κ. Λοβέρδος άσκησε σκληρή κριτική σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος φόρος θα πρέπει να επανεξετασθεί. «Εμείς βάλαμε το ΕΕΤΗΔΕ, το λεγόμενο χαράτσι, με 1,9 εκατ. έσοδα και μας εξευτέλισαν. Τώρα με τον ΕΝΦΙΑ έχουμε έσοδα 3,3 εκατ. ευρώ... Πιστεύω ότι στο νέο προϋπολογισμό ο κ. Χαρδούβελης θα εξετάσει και αυτό το θέμα, πρέπει να επανεξεταστεί εκ βάθρων. Εγώ δεν λέω ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός, όπως λένε κάποιοι που τον ψηφίσαν, λέω ότι είναι άδικος, εγώ που δεν τον ψήφισα, υπάρχει διαφορά», είπε.
Επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εάν πετύχει το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δοθεί μήνυμα ελάφρυνσης του χρέους η κυβερνητική πλειοψηφία θα έχει 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιολόγησης λέγοντας ότι «απολύσεις με το μάτι δεν θα γίνουν» ενώ διευκρίνισε ότι εικόνα για τα κενά που θα υπάρξουν φέτος στα σχολεία θα έχει μετά τις 5 Σεπτεμβρίου. «Η οικονομική επιβάρυνση δεν είναι το άπαν, το πανεπιστήμιο δεν το αντιμετωπίζεις οικονομίστικα, θες την αξιολόγηση των υπαλλήλων», εξήγησε και πρόσθεσε ότι «η πολιτεία πρέπει να χρηματοδοτεί και να αξιολογεί τίποτε παραπάνω».
Ακόμη, ανακοίνωσε ότι με βάση το νέο σχέδιο του για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα δίνεται προτεραιότητα στο διάβασμα στο σχολείο. «Η βασική μας γραμμή θα είναι διάβασμα στο σχολείο, λιγότερο διάβασμα στο σπίτι» τόνισε.
Για τις διαγραφές των «αιώνιων φοιτητών» σημείωσε ότι ο μεγάλος κορμός που θα διαγραφεί είναι αυτοί που έχουν καθυστερήσει γιατί μπήκαν το 2003, το 2001, ή πριν το 1999. «Διαγράφονται αυτοδικαίως βάσει του νόμου του 2011, δεν το κάνω εγώ. Η πρώτη προειδοποίηση από την κ. Γιαννάκου ήταν το 2007, δεν μεσολαβεί πράξη κάποια δική μου [...] Σταδιακά η ευθύνη θα περάσει στα ΑΕΙ», εξήγησε και κατέληξε λέγοντας: «Δημαγωγούν με βάση ψέματα όσοι λένε για διαγραφές παιδιών με ανίατες ασθένειες».
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]