Στην τελική ευθεία το Φεστιβάλ της ΚΝΕ 12-13 Σεπτέμβρη στα Γιάννενα

Μετά την ολοκλήρωση της προφεστιβαλικής δραστηριότητας της ΚΝΕ στη Βορειοδυτική Ελλάδα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τα Φεστιβάλ των πρωτευουσών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις και οι καλοκαιρινές δραστηριότητες της ΚΝΕ στη Βορειοδυτική Ελλάδα όπου περιλάμβαναν εκδηλώσεις σε μεγάλους δήμους και χωριά της περιοχής, δραστηριότητες στις πλατείες των πρωτευουσών των νομών, ιστορικούς περιπάτους, ξεναγήσεις, θερινά σινεμά. 

Συγκεκριμένα οι οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ οργάνωσαν:
Μαθητικά Φεστιβάλ σε όλους τους Νομούς της Περιοχής τον Απρίλη 
Εκδηλώσεις στα πλαίσια των Φεστιβάλ ΑΕΙ-ΤΕΙ σε Γιάννενα, Άρτα, Κέρκυρα, Αγρίνιο. 
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις με ποικίλη θεματολογία στην Αμφιλοχία, στο Καινούριο Αιτωλοακαρνανίας, στη Ναύπακτο, στη Γαρίτσα Κέρκυρας, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Το Φεστιβάλ στην Πρέβεζα. 
Μέσα σε αυτές τις εκδηλώσεις συζητήθηκαν σοβαρά προβλήματα της νεολαίας όπως η ανεργία, τα ναρκωτικά, η ανάγκη οργάνωσης της πάλης ενάντια στον φασισμό. Αναδείχθηκαν τοπικά δρώμενα, όπως παραδοσιακοί χοροί και ερασιτεχνικά συγκροτήματα.
Πραγματοποιήθηκε ιστορικός περίπατος στη Μουργκάνα, που δόθηκε μεγάλη μάχη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Θερινά σινεμά σε Γιάννενα, Αγρίνιο, Κέρκυρα

Ευχαριστούμε όλους συμμετείχαν στις προφεστιβαλικές δραστηριότητες, όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία τους, με οποιονδήποτε τρόπο και ανανεώνουμε τα ραντεβού μας για τα Φεστιβάλ στις πρωτεύουσες των νομών.

Μέσα από αυτή την πλούσια δραστηριότητα ήρθαμε σε επαφή με χιλιάδες νέους σε όλη την περιοχή, κύρια με μαθητές και άνεργους, αυτή ήταν και η συνέχεια της επαφής που πιάσαμε όλη την προηγούμενη περίοδο των εκλογών. Συζητήσαμε για όσα μας «καίνε», για τη ζωή που μας έχουν ετοιμάσει αλλά και το πώς θα οργανωθούμε για τη ζωή που μας αξίζει. 
Το Συμβούλιο Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας καλεί τα στελέχη και τα μέλη της ΚΝΕ, το επόμενο διάστημα, να βρεθούν ξανά με όλους αυτούς νέους στα Φεστιβάλ των μεγάλων πόλεων, αλλά και στη συνέχεια στους αγώνες του χειμώνα για δουλειά δικαιώματα, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για όσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε σε σχολεία, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ, ΤΕΙ και ΑΕΙ. Να συζητήσουμε τις σκέψεις και τα ερωτήματά τους, να συζητήσουμε πιο ολοκληρωμένα για την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, για την ανάγκη οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, για τις δυνατότητες της Ελλάδας να οικοδομήσει το Σοσιαλισμό.

Καλούμε όλη τη νεολαία και το λαό της Βορειοδυτικής να πάρει μαζικά μέρος στα φεστιβάλ στις πρωτεύουσες των Νομών:

Γιάννενα: 12-13 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Λιθαρίτσια
Αγρίνιο:  5- 6  Σεπτέμβρη, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο
Άρτα: 12-13 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Σκουφά
Κέρκυρα:  6- 7  Σεπτέμβρη, στην Πάνω Πλατεία
Λευκάδα:     29 Αυγούστου, στο Ανοιχτό Θέατρο  
Ηγουμενίτσα:       11 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Δημαρχείου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]