Έρευνα: Τα ζευγάρια στην Ελλάδα, καυγαδίζουν λιγότερο

Οι συζυγικοί καυγάδες δεν συμβαίνουν μόνο μεταξύ των παντρεμένων ζευγαριών. Αν είστε ένα ανύπαντρο ζευγάρι που συμβιώνει στην Ευρώπη, είναι πιο πιθανό να διαφωνείτε σχετικά με το ποιος έχει σειρά να καθαρίσει την τουαλέτα, σε σχέση με ένα παντρεμένο ζευγάρι, σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Αλλά μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να διαφωνείτε για τους λογαριασμούς σε σχέση με ένα παντρεμένο ζευγάρι.
Στην αναφορά, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Demographic Research, ερευνήθηκαν ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που συζούν ή είναι παντρεμένα σε 22 ευρωπαϊκές πόλεις και καθορίστηκε το πόσο διαφωνούν για συγκεκριμένα θέματα. Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα ζευγάρια που συζούν, είναι πιο πιθανό, να τσακώνονται για τις δουλειές του σπιτιού απ' ότι τα παντρεμένα ζευγάρια, τα οποία, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να διαφωνούν για τα επαγγελματικά και τα οικονομικά.
Επιπλέον, στην αναφορά εκτίθενται οι διαφορές στο συνολικό ποσοστό των τσακωμών των ζευγαριών από χώρα σε χώρα. Τα ζευγάρια στην Ελλάδα, για παράδειγμα, ζουν πιο αρμονικά.
Είναι λιγότερο πιθανό να λογομαχήσουν για τον καταμερισμό των εργασιών του νοικοκυριού, τη δουλειά τους και τα οικονομικά. Στη Νορβηγία και τη Φινλανδία ζουν τα ζευγάρια που καυγαδίζουν περισσότερο, με τους Φινλανδούς να διαφωνούν περισσότερο απ' όλους σε όλες τις κατηγορίες. Εννέα στα δέκα ζευγάρια στη Φινλανδία είπαν ότι τσακώνονται για τις δουλειές του σπιτιού.

Η συζυγική κατάσταση δεν ήταν ο μόνος παράγοντας που καθόριζε την πιθανότητα μιας λογομαχίας. Γενικά, τα ζευγάρια με τα υψηλότερα εισοδήματα ήταν λιγότερο πιθανό να τσακώνονται για τις αγγαρείες του νοικοκυριού, αλλά είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να διαφωνούν για την έμμισθη εργασία, πιθανόν εξαιτίας των περισσότερων ωρών εργασίας, σύμφωνα με τους ερευνητές. Παρόμοια, αν και οι δύο έχουν δουλειά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να τσακώνονται για τις αγγαρείες στο σπίτι. Οι ερευνητές βρήκαν ότι όταν υπάρχει παιδί στην οικογένεια, αυξάνεται η πιθανότητα τα ζευγάρια να τσακώνονται τόσο για τις δουλειές του σπιτιού όσο και για την έμμισθη εργασία.
Δεν μπορεί κανείς να συμπεράνει από αυτή τη μελέτη ότι τα ζευγάρια που συζούν τσακώνονται περισσότερο από τα παντρεμένα ζευγάρια, καθώς το επίπεδο της διαφωνίας ποικίλλει ανάλογα με το ζήτημα και από χώρα σε χώρα. Αλλά ίσως να αξίζει να σημειωθεί ότι ζευγάρια σε χώρες με χαμηλότερα ποσοστά συμβίωσης, όπως είναι η Ελλάδα και η Πορτογαλία, φαίνεται ότι γενικότερα τσακώνονται λιγότερο.
(Πηγή: Quartz)via:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]