ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Τα νέα παιδιά γυρίζουν την πλάτη στις καταχρήσεις

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα ευρείας έρευνας που έγινε στη Μ. Βρετανία σχετικά με τις συνήθειες των μαθητών και των εφήβων όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών και το κάπνισμα.
Η έρευνα βασίστηκε σε ερωτηματολόγια που διανεμήθηκαν σε συνολικά 5.000 παιδιά ηλικίας από 11 έως 15 ετών.
Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στον κυβερνητικό φορέα Health and Social Care Information Centre (HSCIC), έδειξαν ότι το ποσοστό των νέων που δοκίμασαν για πρώτη φορά παράνομες ναρκωτικές ουσίες έπεσε από το 30% το 2003 στο 16% το 2013. Στο μισό έχει μειωθεί και το ποσοστό των νέων παιδιών που κάνουν περιστασιακή χρήση ήπιων ναρκωτικών ουσιών (από 13,3% στο 7%).
Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι πριν από 10 χρόνια, το 9% των μαθητών στα σχολεία κάπνιζε ένα τσιγάρο μία φορά την εβδομάδα ενώ το 25% έπινε αλκοόλ επίσης μία φορά εβδομαδιαίως. Τα αντίστοιχα ποσοστά το 2013 διαμορφώθηκαν στο 3% και 9%.
Τα στοιχεία αυτά είναι συνακόλουθα με την μείωση του αριθμού των εφηβικών κυήσεων, κάτι που οφείλεται εν μέρει και στην μεγαλύτερη διαθεσιμότητα των μοντέρνων μεθόδων αντισύλληψης.
Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι οι εφηβικές εγκυμοσύνες γίνονται ολοένα και λιγότερο συχνές, επειδή περισσότερα κορίτσια θέλουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους και να επιδιώξουν μια επαγγελματική καριέρα.
Επίσης, πιστεύεται ότι ότι χάρη στην άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της πρόσβασης των νέων στο διαδίκτυο, πολλοί από αυτούς ξοδεύουν το χρόνο τους στο σπίτι και όχι στους δρόμους.


Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]