ΑΡΤΑ:Αγανακτισμένοι κάτοικοι πέριξ του ιστορικού γεφυριού απο τα κέντρα διασκέδασης ..ψάχνουν το δίκιο τους με επιστολή στην 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Την αγανάκτησή τους με επιστολή προς την Προϊσταμένη της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Παπαδοπούλου,εκφράζουν οι κάτοικοι πέριξ του ιστορικού γεφυριού της Αρτας ,για τη σωρεία προβλημάτων που καλούνται να  αντιμετωπίσουν απο τα πολλά μαγαζιά ,(ταβέρνες,κλαμπ)που βρίσκονται στην περιοχή.
Οπως επισημαίνουν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ηχορρύπανης,καθαριότητας κ.α
Οι κάτοικοι  μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι σε περίπτωση που  δεν βρουν το δίκιο τους σε τοπικό επίπεδο ,να  απευθυνθούν στο αρμόδιο Υπουργείο και οποιαδήποτε άλλη Δημόσια Αρχή χρειαστεί.
Αναλυτικά η επιστολή που δημοσιεύεται σε εφημερίδα της Αρτας(ΗΧΩ)
«Είμαστε κάτοικοι της περιοχής του Παλαιού Γεφυριού της Άρτας. Θέλουμε να αναφερθούμε στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων στην 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη μας. Όλα καλά αυτά στα οποία αναφέρεται ο Δήμαρχος αλλά στην συγκεκριμένη περιοχή δεν εννοούμε απλά εστιατόρια ή καφετέριες που κλείνουν 09:00-10:00 η ώρα το βράδυ όπως το εστιατόριο στην Ακρόπολη που κλείνει και η είσοδος του Μουσείου.
Μιλάμε για ταβέρνες οι οποίες δεν έχουν καν πρόσοψη και πρόσβαση οι ίδιες (αλλού οι ταβέρνες, αλλού τα τραπεζοκαθίσματα) και κατέλαβαν χώρο στη μοναδική πρόσβαση που υπάρχει στο Γεφύρι μπροστά στο Λαογραφικό Μουσείο, που ανήρτησαν βιντεοπροβολέα στον τοίχο του Γεφυριού, που ο τουρίστας πρέπει να βγάλει φωτογραφίες ανάμεσα στα τραπέζια και παλαιότερα που είχαν καταλάβει όλο το χώρο, δεν υπήρχε ούτε ένα παγκάκι ελεύθερο για να καθίσει κάποιος που δεν θέλει και δεν είναι αναγκασμένος να καθίσει οπωσδήποτε στην καφετέρια-ταβέρνα ή δεν μπορεί σήμερα να ανταπεξέλθει στα έξοδα, γιατί εμείς ακούμε τα σχόλια των επισκεπτών. Επίσης σε κανέναν αρχαιολογικό χώρο δεν υπάρχει όπως στη ρίζα (βάση-είσοδος) του Γεφυριού δύο κλαμπ που από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, γίνεται η νύχτα μέρα με τη μουσική στη διαπασών, τα αυτοκίνητα να κλείνουν το δρόμο παρόλο που υπάρχει πάρκινγκ (είναι υπερβολικά τα αυτοκίνητα) ή βολεύονται να τα αφήνουν στο δρόμο και τα μηχανάκια να κλείνουν εντελώς την είσοδο του Γεφυριού. Η διασκέδαση ηλικίας 15-25 των νέων της πόλης έχει μεταφερθεί εκεί.
Αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει σε κανένα αρχαιολογικό χώρο ούτε κάτω από τις Καρυάτιδες υπάρχουν κλαμπ (ούτε στα τρία μέτρα, ούτε στα πενήντα), ούτε στους Φιλίππους δίπλα στους τάφους, ούτε στην Κνωσσό, ούτε μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων, στο θέατρο Δωδώνης, στο νησί των Ιωαννίνων κ.α.
Εδώ όπως τρίζουν οι τοίχοι και τα παράθυρα από τα σπίτια μας θα τρίζει το Γεφύρι και τα κόκαλα της γυναίκας του Πρωτομάστορα. Έχει καταντήσει ναός του Σολομώντα, γιατί είναι η γενική κατάσταση που επικρατεί και τα έκτροπα που γίνονται τις πρωινές ώρες στις αυλές μας. Μία επίσκεψη όσων έχουν γνώμη και άποψη και κοιμούνται ήσυχοι στα σπίτια τους θα τους πείσει (αυτές τις ώρες). Υπάρχουν άρρωστοι, ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι και παιδιά που το πρωί πρέπει να πάνε στη δουλειά τους, στα σχολεία και να δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Ποιος τα σκέφτηκε όλα αυτά;;; Οι κάτοικοι έχουμε αγανακτήσει. Έχουμε μαζέψει υπογραφές και θα ενεργήσουμε τα δέοντα. Εν ανάγκη αν σε τοπικό επίπεδο δεν λυθεί, θα απευθυνθούμε στο αρμόδιο Υπουργείο και οποιαδήποτε άλλη Δημόσια Αρχή χρειαστεί.
Αν υπάρχει κάποιος νόμος που επιτρέπει όλα αυτά, ας εφαρμοστεί. Γιατί τους υπάρχοντες γνωστούς νόμους δεν τους σέβονται. Η διατήρηση καθαρών χώρων είναι αρμοδιότητα και ευθύνη όσων ελέγχουν, επιβλέπουν και καθαρίζουν τους δημόσιους χώρους, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας. Όταν δεν υπήρχαν τραπεζοκαθίσματα γινόταν και κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Φέτος, ούτε μία! Αντιθέτως έγιναν σε πολλά άλλα ιστορικά σημεία της πόλης και σε πολλά χωριά. Στο ιστορικό Γεφύρι της Άρτας καμία!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]