ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών ο Γ. Γ. Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρης Στεφάνου

Απεβίωσε σε ηλικία μόλις 46 ετών ο  Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Στεφάνου, ύστερα από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που  αντιμετώπιζε.  

Ο εκλιπών ήταν  δικηγόρος και εργάστηκε ως διευθύνων επιμελητής στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του πρωθυπουργού και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπ. Εξωτερικών μετέχοντας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Έως το 2009 είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε για την απώλεια του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης:

« Ένας νέος άνθρωπος και εκλεκτό στέλεχος που είχε να προσφέρει πολλά ακόμη, ο Δημήτρης Στεφάνου, έχασε δυστυχώς σήμερα την άνιση μάχη που έδινε τον τελευταίο καιρό με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε από πολλά και καίρια πόστα της δημόσιας διοίκησης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, πάθος και ανεπίληπτο ήθος.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια»

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, για τον θάνατο του Δημήτρη Στεφάνου,  δήλωσε επίσης:  

«Εκφράζω τη βαθειά μου λύπη για τον θάνατο του Δημήτρη Στεφάνου ενός νέου ανθρώπου, άξιου δημόσιου λειτουργού, λαμπρού επιστήμονα, μαθητή και στενού συνεργάτη του αείμνηστου Δημήτρη Τσάτσου.

Γνώριζα τον Δημήτρη από φοιτητή, από τα πρώτα βήματά του και μου φαίνεται απόλυτα παράλογο και άδικο να φεύγει τόσο άδικα και πρόωρα. Δυστυχώς αυτή είναι η ανθρώπινη μοίρα».

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει μεταξύ άλλων  στη δική του δήλωση ότι «ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε την πατρίδα με απαράμιλλη αφοσίωση, εργατικότητα και ήθος. Η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση φέρει ανεξίτηλη τη δικιά του σφραγίδα», ενώ η  Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ανέφερε:«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Στεφάνου, έναν άξιο και πολύτιμο συνεργάτη, ένα στενό φίλο. Με το ήθος του και την πνευματική του ακτινοβολία ο Δημήτρης αποτέλεσε υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού και πολιτικού στελέχους» .
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]