ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

(ΚΟΣΜΟΣ)Λεμεσός:Συγκλονιστικό Περιστατικό Κάμερα ασφαλείας καταγράφει αυτοκίνητο να χτυπά 11χρονο κοριτσάκι και τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν (Βίντεο)

Το ατύχημα έγινε στις 9 Ιουλίου όταν η 11χρονη Στυλιανή προσπαθώντας να διασταυρώσει τον δρόμο, χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και σωριάστηκε στο οδόστρωμα. Οι στιγμές που ακολούθησαν προκαλούν συγκλονισμό.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δημοσιοποίησε στον τοίχο του στο facebook το βίντεο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον "Φύλακα Άγγελο" της μικρής Στυλιανής που ήταν ο Μάριος Πετρίδης, τραγουδιστής που γνωρίσαμε από την παρουσία του στο παιχνίδι Your Voice του Mega TV.

Ο Μάριος βρέθηκε στην περιοχή και η επέμβασή του ήταν αυτή που έσωσε το κοριτσάκι από βέβαιο θάνατο:

Το σχόλιο του κ. Κατσουνωτού:

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΊΝΤΕΟ-Η ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ Vs ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΤΗΣ ΑΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ - ΜΆΡΙΟΣ ΠΕΤΡΊΔΗΣ-ΦΎΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ 11ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΑΣ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΣΚΗΝΈΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ.
Λεμεσός., 08/07/14 και ώρα 18:40. Εάν ο Μάριος Πετρίδης,37 ετών, Ναυαγοσωστης από τη Λεμεσό δεν ανταποκρινοταν στο απεγνωσμενο κάλεσμα για βοήθεια τότε στα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας θα είχε καταγραφεί ακόμη ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα την 11χρονη Στυλιανή. Παρακολουθειστε με προσοχή στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας τα δραματικά 90 δευτερόλεπτα όπου η Στυλιανή παρέμεινε πλήρως αναίσθητη στο δρόμο και στα πρόθυρα θανάτου μετά από κτύπημα σε αυτοκίνητο στην προσπάθεια της να διασταυρωσει. Συγκλονιστικη η στιγμή που επανακτα τις αισθήσεις της μετά το δεύτερο φιλί της ζωής που της δόθηκε από τον φύλακα άγγελο της Μάριο Πετριδη.(η προσοχή στο πόδι της Στυλιανης). Ο Μάριος όπως μας εξήγησε δυσκολεύτηκε να διακρίνει κατά πόσο βρισκόταν ενώπιον επιθανατιου βρογχου ή ασφυξίας. Είχε κλείσει εντελώς η αεροφορος οδός. Ακόμη και το μικρό σκυλάκι που κρατούσε η Στυλιανή εντρομο τραπηκε σε φυγή.
Μέσα από το βίντεο καταδεικνυεται ότι ο πανικός (δικαιολογημενα) είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Κάποιοι συναθρωποι μας δυστυχώς αγνοούν ή καλύτερα περιφρονουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής ενώ κάποιοι άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα για τα όσα εκτυλισσονται δίπλα τους- μπροστά τους. Η άλλη όψη του νομίσματος που αναδεικνυεται μέσα από το βίντεο είναι η θετική πλευρά. Η πλευρά της αισιοδοξίας, της προσδοκιας, , της ανθρωπιάς της νετριοφροσυνης αλλά και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.
Ο Μάριος αποτελεί λαμπρό και φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση. Αποτελεί την ελπίδα της κυπριακής κοινωνίας που έμαθε να είναι κοινωνία αλληλεγγύης, κοινωνία υποστηρικτή στον συνάνθρωπο, κοινωνία αλτρουισμου υ κοινωνία με αίσθημα αυτοθυσιας. Κόντρα στην κοινωνία της απαθειας, του εκφυλισμου αρχών, αξιών και ιδανικών. Η μετριοφροσυνη που επέδειξε ο Μάριος με το να φύγει αθόρυβα από την σκηνή χωρίς να πει σε κανένα απολύτως τίποτα, είναι ενδεικτικό του ήθους και της ποιότητας του ανθρώπου. Μπράβο.....ΜΆΡΙΕ. ....Χίλια Μπράβο! !!!!!!! Ήσουν εκεί όταν κληθηκες ήσουν εκεί όταν χρειάστηκε και ήσουν ωφελιμος όσο ποτέ άλλοτε. Η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού πριγραμματιζει να τον τιμήσει σε συμβολική εκδήλωση. Τιμή σεβασμός και έπαινος στον άνθρωπο Μάριο το "Α" κεφάλαιο!!. Η απόφαση για δημοσιοποιηση του βίντεο έχει αποκλειστικό σκοπό την ευαισθητοποιηση και ανάδειξη πράξεων ανθρωπιάς. Τα σχόλια δικά σας.
Υ.Γ. Θερμές ευχαριστίες στο χρυσοχοειο "CHRISTIAN XENON" Λεμεσός και τον Γενικό Διευθυντή κ.Γιαννο Φόρμα για την χορήγηση του βίντεο. Επίσης θερμές ευχαριστίες στον κ Πανικο Ήρωα για τις ενέργειες του. Υ.Γ 2 Για σκοπούς δημοσιοποιησης του βίντεο έχει εξασφαλιστεί η συγκατάθεση όλων των εμπλεκομένων μερών.



 offsite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]