Να γιατί κοστίζει ακριβά ένα παλαιωμένο Σκωτσέζικο Ουίσκι

 Την απάντηση στο γιατί κοστίζει ακριβά ένα παλαιωμένο Σκωτσέζικο ουίσκι κλήθηκε να δώσει το business Insider, έπειτα από δοκιμή τριών Scotch ουίσκι. Ενός Glenlivet 18, ενός Glenlivet 21, και ενός The Glenlivet 25 ετών.
Όπως αναφέρει λοιπόν στο ρεπορτάζ του, όλα έχουν να κάνουν με το μέρος το οποίος κάποιος ζει, καθώς η τιμή του κυμένετε κατά πολύ από αυτόν τον παράγοντα. Συνύθως, ένα ουίσκι 18 ετών μπορεί να κοστίζει περίπου 80 ευρώ, ένα 21 ετών περίπου 150 ευρώ και ένα 25 ετών μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 300 ευρώ.
Η παλαιότητα είναι αυτή που δίνει στο ουίσκι γεύση όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, καθώς όσο περισσότερο κάθεται μέσα στο βαρέλι τόσο καλυτερεύει η γεύση του. Επιπλέον, το ξύλο από τα βαρέλια, είναι αυτό που «σπάει» τις έντονες και σκληρές γεύσεις στο αλκοόλ, αφήνοντας σε αυτόν που θα το πιεί μια πιο ήπια γεύση. Όσο περισσότερο παραμείνει μέσα στο βαρέλι η αλκοόλη, τόσο πιο απαλή γίνετε. 
Αυτός όμως δεν είναι ο κύριος λόγος που τα συγκεκριμένα ουίσκι είναι ακριβά όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Σύμφωνα με την υπεύθυνη της εταιρίας Glenlivet, Craig Bridger, ένα ουίσκι που θα μείνει σε ένα βαρέλι για 21 χρόνια, το 30% με 40% αναμένεται να εξατμιστεί. Οι παραγωγοί αυτό το ονομάζουν «Angel's Share» και είναι η φυσική εξάτμιση του υγρού στην ατμόσφαιρα από την πάροδο του χρόνου.
Με άλλα λόγια, το παλιό σκωτσέζικο ουίσκι είναι ακριβό όχι επειδή είναι παλιό, αλλά επειδή είναι σπάνιο, καθώς πολλά από αυτά που ξεκινούν να παλαιώνονται σε ένα αποστακτήριο, στο τέλος της παλαίωσης τους, δεν φτάνουν να γεμίσουν ένα μπουκάλι.  
 sknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]