ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΡΥΜΩΝ ΒΙΚΟΥ- ΑΩΟΥ & ΠΙΝΔΟΥ:«Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου».


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για πέμπτη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 22 Ιουνίου, η ετήσια πεζοπορική διαδρομή που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την γνωριμία με τα σημαντικά στοιχεία βιοποικιλότητας και τα μοναδικά πολιτισμικά μνημεία της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

    Η φετινή διαδρομή συνολικού μήκους 7χλμ. ξεκίνησε από τον οικισμό Μανασσή Ζαγορίου και μετά από πεζοπορία τριών ωρών κατέληξε στο τρίτοξο γεφύρι της Καλουτάς. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μια υπέροχη διαδρομή ανάμεσα σε διάφορα είδη δρυός, σε σκλήθρα και φλαμουριές έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής και να επισκεφτούν τρία, άγνωστα στο ευρύ κοινό, γεφύρια του Ζαγορίου (του Λακοτσολιού, της Κασίμηνας και το μεγάλο τρίτοξο γεφύρι της Καλουτάς). Επίσης αισθητή έγινε, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η παρουσία της πανίδας ανακαλύπτοντας ίχνη καφέ αρκούδας και αγριογούρουνου και παρατηρώντας πουλιά, νερόφιδα, πεταλούδες κ.α.

Κλείνοντας την εκδήλωση, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης προσέφερε στους συμμετέχοντες,  λουκούμι κάτω από τον υπέροχο πλάτανο στην πλατεία του Μανασσή ενώ όλοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την διαδρομή καθώς και την επιθυμία τους για την διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων και στο μέλλον. 

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμότατα τους μικρούς και μεγάλους φίλους του που συμμετείχαν στην εκδήλωση, τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων και κυρίως τον κ. Τέσια Στέργιο, παλαίμαχο ορειβάτη, που τίμησε με την παρουσία του την πεζοπορία. Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τους κατοίκους του χωριού Μανασσή που συμμετείχαν στην διαδρομή και με χαρά μας ξενάγησαν στον χρόνο και τον χώρο του χωριού τους. Επίσης ευχαριστεί το χορηγό της εκδήλωσης, την εταιρία εμφιάλωσης νερού «Βίκος» καθώς και το Δήμο Ζαγορίου για την υποστήριξή του, παρέχοντας δύο λεωφορεία για την μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]