ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Τέλος το roaming στην ΕΕ από τα Χριστούγεννα του 2015

Τέλος το roaming στην ΕΕ από τα Χριστούγεννα του 2015Χωρίς το κόστος περιαγωγής θα μπορούν να συνομιλούν οι Ευρωπαίοι σε όποια χώρα της Ευρώπης και αν βρίσκονται από τα Χριστούγεννα του 2015, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε, την Πέμπτη, την κατάργηση του roaming. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε θέμα πρώτης προτεραιότητας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επιδιώκει εδώ και χρόνια την πλήρη άρση των εμποδίων στις τηλεπικοινωνίες.
Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε από την Κομισιόν πριν λίγες ημέρες, το 94% των Ευρωπαίων που ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους, μειώνουν στο ελάχιστο τη χρήση υπηρεσιών, όπως το Facebook εξαιτίας των χρεώσεων roaming. Την ίδια στιγμή,μόνο το 37% των νέων Ευρωπαίων κάνει χρήση του διαδικτύου στο κινητό όταν βρίσκεται στο εξωτερικό.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νέιλι Κρους, δήλωσε ότι η ψηφοφορία αυτή είναι ένα απτό παράδειγμα του τι προσφέρει ηΕΕ στους πολίτες, δείχνει- όπως είπε- τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση: απαλλαγή από εμπόδια που κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη και ακριβότερη. "Όλοι σχεδόν εξαρτόμαστε καθημερινά από κινητές και διαδικτυακές συνδέσεις. Πρέπει να γνωρίζουμε τι αγοράζουμε, να μην πληρώνουμε ακριβότερα απ' ό,τι χρειάζεται και να έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε γνώμη", επεσήμανε η ίδια.
roaming030414

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]