Praktiker:«Δώσε τα φώτα σου»

«Δώσε τα φώτα σου»:
Διαγωνισμός για την ανακύκλωση λαμπτήρων 
από την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ 
σε συνεργασία με την Praktiker

Το Σάββατο 26 Μαΐου στο κατάστημα Praktiker των Ιωαννίνων

Η Praktiker Hellas υποστηρίζει την ενέργεια «Δώσε τα φώτα σου» και συνεισφέρει 
στην καμπάνια της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ για την ενημέρωση & εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης λαμπτήρων

Η Praktiker Hellas φιλοξενεί στα καταστήματά της το διαγωνισμό της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ «Δώσε τα φώτα σου» με στόχο την ενημέρωση, αλλά και τη δραστηριοποίηση του κοινού γύρω από τα περιβαλλοντικά οφέλη της ανακύκλωσης λαμπτήρων και τους τρόπους ανακύκλωσής τους, καλώντας όλους τους επισκέπτες των καταστημάτων της να πάρουν μέρος. 

Το Σάββατο 26 Μαΐου, από τις 10.00 ως τις 16.00, η ενέργεια πραγματοποιείται στο Praktiker στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, μπορούν να επισκεφθούν το κατάστημα και να … «δώσουν τα φώτα τους»! Με το μότο «Δώσε τα φώτα σου», η Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ καλεί μικρούς και μεγάλους να απαντήσουν σωστά σε πέντε απλές ερωτήσεις σχετικά με την ανακύκλωση λαμπτήρων, προκειμένου να πάρουν μέρος στη μεγάλη κλήρωση για δύο ποδήλατα Everest. Επιπλέον, όλοι όσοι απαντούν σωστά θα προμηθεύονται με ένα κουτάκι αποθήκευσης δύο λαμπτήρων προς ανακύκλωση, για τις μελλοντικές τους ανακυκλώσεις.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε εβδομάδα σε διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπου δραστηριοποιείται η Praktiker Hellas. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη συμμετοχή από το κοινό στα καταστήματα Praktiker σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ θα συνεχιστεί μέχρι τις 10 Μαΐου στα υπόλοιπα καταστήματα Praktiker της χώρας, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Το πρόγραμμα των ενεργειών που ακολουθούν είναι το εξής:

Praktiker Λάρισας: 26/4 10:00-16:00
Praktiker Ιωαννίνων: 26/4 10:00-16:00
Praktiker Πάτρας: 2/5 14:00-20:00 και 3/5 10:00-16:00
Praktiker Βόλου: 3/5 10:00-16:00
Praktiker Καλαμάτας: 10/5 10:00-16:00

Παράλληλα, οι επισκέπτες των καταστημάτων Praktiker έχουν τη δυνατότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς να ανακυκλώνουν ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες και λαμπτήρες στους ειδικούς κάδους που διαθέτουν όλα τα καταστήματα της Praktiker Hellas και με αυτό τον τρόπο να βοηθούν καθημερινά στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων του πλανήτη μας!





Σχετικά με την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.
Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. αποτελεί υπεύθυνο φορέα, εγκεκριμένο από το ΥΠΕΚΑ για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στην Ελλάδα. Αντικείμενο της εταιρείας είναι η εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, δηλαδή η συλλογή, η μεταφορά, η προσωρινή αποθήκευση και η επεξεργασία των ΑΗΗΕ με τελικό στόχο την επανένταξη των αξιοποιήσιμων υλικών τους - ως δευτερογενή πρώτη ύλη - στην παραγωγή νέων προϊόντων και την απομάκρυνση των βλαβερών για το περιβάλλον ουσιών.  
Οι κατηγορίες των προϊόντων που διαχειρίζεται η εταιρία είναι μεγάλες και μικρές οικιακές συσκευές, εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καταναλωτικά είδη, λάμπες οικονομίας, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού, ιατροτεχνολογικά προϊόντα όργανα παρακολούθησης και ελέγχου και συσκευές αυτόματης διανομής.
Στο δίκτυο συνεργαζομένων καταστημάτων της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ περιλαμβάνονται πανελλαδικά 2,000 σημεία ανακύκλωσης λαμπτήρων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το κοντινότερό τους σημείο στην ιστοσελίδα www.electrocycle.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]