ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

(ΚΟΣΜΟΣ)Σε μία εβδομάδα ολοκληρώνονται οι υποθαλάσσιες έρευνες για το μαύρο κουτί του χαμένου «Μπόινγκ»

Οι έρευνες στο βυθό της θάλασσας για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού του χαμένου «Μπόινγκ» των Μαλαισιανών αερογραμμών αναμένεται να ολοκληρωθούν σε μια εβδομάδα.

Το ρομποτικό βαθυσκάφος «Bluefin-21» του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ερευνά από τις αρχές της εβδομάδας το βυθό του Ινδικού Ωκεανού σε αναζήτηση στοιχείων για την πτήση «MH370», η οποία εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μάρτη με 239 επιβαίνοντες.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι αν το υποβρύχιο δεν κατορθώσει να βρει το αεροπλάνο σε μια εβδομάδα, οι αρχές θα διακόψουν τις έρευνες και θα αναθεωρήσουν το πως θα συνεχίσουν.

Οι αυστραλιανοί αξιωματούχοι, που εποπτεύουν την έρευνα δήλωσαν σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς, ότι η υποθαλάσσια έρευνα για τον εντοπισμό του μαύρου κουτού του «Μπόινγκ 777» βάσει των σημάτων που έχουν εντοπιστεί ενδέχεται να ολοκληρωθεί σε 5 με 7 ημέρες.

Η υποθαλάσσια έρευνα έχει περιοριστεί σε μια κυκλική περιοχή ακτίνας 10 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο, όπου πιστεύεται ότι προήλθε ένα από τα σήματα που ακούστηκαν από το μαύρο κουτί του Μπόινγκ, επεσήμαναν οι αξιωματούχοι.

«Το "Bluefin-21" έχει ερευνήσει περίπου 110 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέχρι στιγμή. Η ανάλυση των δεδομένων από την τέταρτη αποστολή του δεν μας προσέφερε κανένα στοιχείο», ανέφερε το κέντρο συντονισμού ερευνών σε ανακοίνωσή του.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]