Διψήφιο ποσοστό για το «Ποτάμι» στις ευρωεκλογές προβλέπει ο Στ. Θεοδωράκης

Διψήφιο ποσοστό για το Ποτάμι στις ευρωεκλογές προβλέπει ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος επανέλαβε ότι αν πάρει ποσοστό του 3%, τότε θα αποχωρήσειΥψηλά έθεσε τον εκλογικό στόχο για το Ποτάμι ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος σε δηλώσεις του προέβλεψε πως το κόμμα του θα λάβει διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές και θα αναδειχθεί τρίτο κόμμα. Μάλιστα, επανέλαβε ότι σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο θα αποχωρήσει από τον πολιτικό στίβο. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «με 3% και 5% πας σπίτι σου». «Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε χρόνο να χτίσουμε κάποιες λύσεις για μετά από 10 χρόνια. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε τη δεύτερη πολιτική παρουσία του Θεοδωράκη», εξήγησε σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Ο κ. Θεοδωράκης, είπε ότι αν το κόμμα του λάβει μικρό ποσοστό ψήφων στις ευρωεκλογές, «ο κόσμος θα πει ‘αυτό που κάνεις δεν έχει ενδιαφέρον’». 
Αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωσή του ότι το Ποτάμι θα κυβερνήσει, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε δεκανίκι του παλιού κομματικού συστήματος, εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε». Παράλληλα, επανέλαβε ότι μετά τις Ευρωεκλογές αφού θα έχει γίνει η καταγραφή της δύναμης του Ποταμιού, θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα των θέσεων του κόμματος, το εθνικό σχέδιο δράσης, «ώστε να δούμε με ποιους μπορούμε να κυβερνήσουμε». Αναφορικά με τις συνεργασίες στις οποίες θα μπορούσε να προβεί στο μέλλον, δήλωσε πως «αν ο κόσμος πει ‘μείνετε εδώ, είστε τρίτη δύναμη’» το Ποτάμι θα καλέσει όλα τα κόμματα για να συζητήσει την πρότασή του «και ανάλογα τη συμπεριφορά τους θα δούμε ποιους συμμάχους έχουμε την επόμενη ημέρα». «Ήρθε η ώρα να ωριμάσουμε. Το βασικό είναι ότι υπάρχουν 20 πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στη χώρα. Ελάτε να συζητήσουμε και όταν τα λύσουμε αυτά, μαλώνουμε για το τι χρώμα πρέπει να είναι η ζαρντινιέρα στον δρόμο», πρόσθεσε. 
«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση με 51%. Η χώρα δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση με 25% δεξιά και 25% αριστερά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε: «Υπάρχει πολύ σκουπιδαριό στην πολιτική ζωή. Πρέπει αξιόλογοι άνθρωποι από όλα τα κόμματα να βγουν μπροστά. Όχι για να σώσουν το πολιτικό σύστημα, αλλά τη χώρα».
O κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι ένα 40% των πολιτών ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης θεωρεί σημαντική τη δημιουργία του Ποταμιού, ενώ υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή άλλαξε «προς το κοινωνικότερο» τα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Εν όψει των Ευρωεκλογών υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπίσει την ανεργία των νέων ιδίως στις χώρες του Νότου. «Με τα ποσοστά ανεργίας 30% σε Ελλάδα και Ισπανία, δεν μπορεί να υπάρξει ενωμένη Ευρώπη» τόνισε.
Σχολιάζοντας τη δήλωση Πάγκαλου ότι θα ψηφίσει Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης υπενθύμισε παλαιότερη δήλωση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι «η ψήφος δεν μυρίζει», ενώ σε άλλη ερώτηση για τις θέσεις του κόμματος, ο ίδιος τόνισε ότι «εμείς δεν έχουμε το manual της πολιτικής με απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες αρχές».

Να μειωθεί η χρηματοδότηση των κομμάτων
Ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της μείωσης της χρηματοδότησης των κομμάτων και επιτέθηκε σε όσους συνεχίζουν να ρωτούν «που βρίσκει τα χρήματα» το Ποτάμι. «Είναι εκνευριστικό να θέτουν τα ερωτήματα οι άνθρωποι που έχουν κατασπαταλήσει το χρήμα», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία από 2000 έως 2010 πήραν 500 εκατ. ευρώ. 
Ακόμη, καταδίκασε την τακτική ενοικίασης ολόκληρων πολυκατοικιών για κομματικά γραφεία, κάνοντας λόγο για σπατάλες και για το κόμμα του είπε: «Έχουμε ένα γραφείο σε όλη την Ελλάδα και θα το κρατήσουμε και όλα τα υπόλοιπα μέσω ίντερνετ». «Βλέπω γραφειάρες κομμάτων σε διάφορες πόλεις; Πώς; Γιατί το κάνετε;», διερωτήθηκε. «Στην Ελλάδα η ψήφος ανά πολίτη στοιχίζει 10 ευρώ, την ώρα που στη Γερμανία στοιχίζει μόλις 3 ευρώ» σημείωσε και σημείωσε ότι «για αυτό το λόγο εμείς φτιάξαμε ένα κόμμα 'βιοτεχνία' και για αυτό μας κατηγορούν. Αυτή όμως είναι η διαφορά μας», τόνισε.
Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης κλήθηκε να σχολιάσει και τη θέση του συγγραφέα Νίκου Δήμου (ο οποίος στηρίζει το Ποτάμι) ότι το Άγιο Φως είναι ειδωλολατρικό σύμβολο. «Δεν πάω για μητροπολίτης, πάω για πολιτικός», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει να καπηλευόμαστε τη θρησκευτική πίστη και τις γονυπετείες κάποιων πολιτικών δεν θα τις ακολουθήσουμε». Επίσης, είπε ότι ο συγγραφέας δεν είναι στέλεχος του κόμματος και πως με ευθύτητα και τόλμη είπε: «Έχω προσωπικές απόψεις και θα συνεχίσω να έχω».
Υπενθυμίζεται ότι σε άρθρο του στο Protagon, ο κ. Δήμου γράφει τα εξής: «Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα – και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς».
Για τις γερμανικές αποζημιώσεις τάχθηκε υπέρ της συνεννόησης με το Βερολίνο, προκειμένου να αποτιμηθεί το ποσό, αλλά ξεκαθάρισε ότι «οι κραυγές τύπου 'φέρτε πίσω τα λεφτά' δεν βοηθούν». Τέλος, στην ερώτηση τι απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να κόψει ψήφους, συνέστησε σε όλους τα υποστηρίζουν να μελετήσουν καλύτερα τις δημοσκοπήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]