Αλλαγές στα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Αλλαγές στα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από τις αντιδράσεις για τις εξαιρέσειςΤην πιθανότητα να προχωρήσει σε αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με τα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα, εξετάζονται πιθανές βελτιώσεις στα κριτήρια, έπειτα από τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για άδικες εξαιρέσεις. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, εάν μένει αδιάθετο κάποιο ποσό από τα 525 εκατ. ευρώ που έχουν υπολογιστεί, θα ληφθούν για παράδειγμα υπόψη και οι φορολογικές δηλώσεις 2014, κατ' αρχήν για τους μακροχρόνια άνεργους, εξήγησε ο παράγοντας και υποστήριξε ότι η παρέμβαση αυτή θα αποκαθιστούσε την αδικία που έχουν επισημάνει αρκετοί και αφορά όσους έμειναν άνεργοι το 2013. «Θέλουμε να εξαντλήσουμε πλήρως και το ταχύτερο δυνατόν το ποσό των 525 εκατ. ευρώ, που είναι το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.
Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις από την κυβέρνηση, μετά τη λήξη της προθεσμίας στις 30 Ιουνίου και στην περίπτωση που, λόγω των εξαιρέσεων, απομένει κάποιο ποσό αδιάθετο.
Ο εν λόγω παράγοντας ανέφερε ότι «θα ληφθούν υπόψη και οι φορολογικές δηλώσεις του 2014, κατ' αρχήν για τους μακροχρόνια άνεργους (σ.σ. τα γενικά κριτήρια για το μέρισμα αφορούν σε φορολογικές που υποβλήθηκαν το 2013)».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ακόμη δύο ενδεχόμενα: Ή να αυξήσει κατά 500 ευρώ το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ (το επίδομα, πάντως, θα απομειώνεται στη συνέχεια κατά το πρότυπο της διανομής στους ένστολους), ή να λάβει υπόψη τις δηλώσεις που θα υποβληθούν εφέτος για το σύνολο των πολιτών.
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]