(ΚΟΣΜΟΣ)Ν. Κορέα: Ναυάγιο με τουλάχιστον 2 νεκρούς και 100 αγνοούμενους

Ν. Κορέα: Ναυάγιο με τουλάχιστον 2 νεκρούς και 100 αγνοούμενουςΕπιβατηγό πλοίο με 477 επιβαίνοντες – μεταξύ των οποίων 325 μαθητές λυκείου – ναυάγησε στα ανοικτά της Νότια Κορέας. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 αγνοούνται. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με 18 ελικόπτερα και 34 πλοία, εμπορικά, πολεμικά και της ακτοφυλακής.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, έχουν διασωθεί 368 άτομα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι μαθητές είναι σώοι. Το Associated Press μεταδίδει ότι υπάρχουν και 14 τραυματίες.
Το ένα εκ των θυμάτων βρέθηκε νεκρό μέσα στο πλοίο, ενώ το άλλο εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.
Ένας από τους διασωθέντες επιβάτες δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο YTN πως πριν το οχηματαγωγό αρχίσει να βυθίζεται, ακούσθηκε ένας ισχυρός ήχος πρόσκρουσης και θόρυβος.
Το πλοίο είχε πορεία προς το νησί Ζεσού, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της χερσονήσου της Κορέας. Έστειλε σήμα κινδύνου πριν αρχίσει να παίρνει επικίνδυνη κλίση και ουσιαστικά λίγο αργότερα σχεδόν βυθίστηκε με το ένα τμήμα του μόνο να είναι πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Photo Copyright - ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]