Γερμανία: Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων στο ελληνικό προξενείο Μονάχου.


Παράσταση διαμαρτυρίαςπραγματοποίησε αντιπροσωπεία των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στο ελληνικό προξενείο στο Μόναχο για την υποβάθμιση και το κλείσιμο των σχολείων που φέρνει ο νόμος για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και οδηγεί χιλιάδες μετανάστες και τα παιδιά τους σε αδιέξοδο.
Με αφορμή το κάλεσμα της πρόξενου προς τους Έλληνες της πόλης για να γιορτάσουν μαζί την επέτειο της επανάστασης του 1821, ο Σύλλογος Γονέων αποφάσισε στην γενική του συνέλευση να παρέμβει στην πρόξενο την Κυριακή στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου, ζητώντας της να μεταφέρει τα αιτήματα των γονέων στο υπουργείο Παιδείας και στην τρικομματική κυβέρνηση.
Στο πλευρό των γονέων βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟΒ Μονάχου του ΚΚΕ, η οποία στην παρέμβασή της τόνισε ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα τους και ότι υπερασπίζεται και παλεύει για ένα ενιαίο, δημόσιο, αποκλειστικά δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας χωρίς καμία κατηγοριοποίηση, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και χωρίς ταξικούς φραγμούς.

Κάλεσε τους γονείς να βγάλουν συμπεράσματα από τους αγώνες τους μέχρι σήμερα, ότι χωρίς αυτούς τους αγώνες όντως τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, όμως βλέπουμε ότι ακόμα και αν έχουν καταφέρει να κρατήσουν κάτι κινδυνεύουν να το χάσουν και αυτό, αφού η πολιτική που ακολουθείται είναι αντιλαϊκή και όχι για το συμφέρον το δικό τους και των παιδιών τους.
Κάλεσε τους γονείς, τους καθηγητές και τους μαθητές σε αγώνα ούτως ώστε να μείνει ο αντιδραστικός νόμος στα χαρτιά.
Επίσης κατέθεσε στην πρόξενο την ανακοίνωση/κάλεσμα αγώνα της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους, άνεργους, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, για να καλυφθούν έστω και τώρα, όλα τα κενά στο ωρολόγιο πρόγραμμα, όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό µε νέες αποσπάσεις και νέες προσλήψεις.
Να δοθεί το δικαίωµα στους µαθητές της Γ΄ Λυκείου να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, να µην κλείσει ούτε ένα σχολείο, να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηµατοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισµό.
Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε βιβλία, υποδοµές, αναλώσιµα. Να λειτουργήσουν ξανά τα σχολεία και τα τµήµατα ελληνικής γλώσσας που οδηγήθηκαν πέρσι στο κλείσιµο. Να καταβάλλεται το επιµίσθιο κανονικά σε όλους τους εκπαιδευτικούς, για όσα χρόνια παραµένουν αποσπασµένοι στο εξωτερικό.
Τέλος, το ΚΚΕ κάλεσε σε οργανωµένο και αποφασιστικό αγώνα, προκειµένου τα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά σχέδια να συναντήσουν καθολική απόρριψη και να αποσυρθούν και τόνισε παράλληλα στους γονείς ότι δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες ότι θα βρούνε ανταπόκριση στα όποια δίκαια αιτήματά τους, αν δεν αγωνιστούν παράλληλα για την ανατροπή αυτού του συστήματος που γεννάει, αναπαράγει και διαιωνίζει τα προβλήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]