ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ:ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ 3ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΔΕΥΑ Άρτας: Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος (ΕΛΛΑΔΑ) Στοχευμένες έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Zeppelin», για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας  Τα νέα παιδιά γυρίζουν την πλάτη στις καταχρήσεις Δείτε μας στο You Tube

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης, στο Αρχαιολογι​κό Μουσείο Άρτας.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΛΓ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ

& ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΑΡΤΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Εθν. Αντιστάσεως 108-110                            Πρέβεζα, 16.05.2012
Ταχ. Κωδ.: 481 00 Πρέβεζα
Πληρ/ρίες: Γ.Κωτσοκώστας-Α.Μπουζάκη
Τηλέφωνα: 2681071700 - 2682089890
FAX: 2681021191
E-mail: lgepka@culture.gr

ΘΕΜΑ: « Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης –Μια πανευρωπαϊκή έκθεση »


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας- Άρτας στο πλαίσιο συμμετοχής της στην περιοδική πανευρωπαϊκή έκθεση «Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης», που διοργανώθηκε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, ημέρα που συμπίπτει με τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, και ώρα 20.15 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, θα εγκαινιασθεί περιοδική έκθεση με τίτλο «Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης, μια πανευρωπαϊκή έκθεση» με στόχο να αναδείξει τη σημασία των φυτών ανά τους αιώνες, ως ορόσημο, στη συγκρότηση μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας. Η έκθεση βασίζεται στην έννοια της Ευρώπης, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσω των φυτών, με την ελπίδα πως οι ρίζες του παρελθόντος μας θα γίνουν οι σπόροι του μέλλοντός μας.
Τα εγκαίνια της έναρξης θα γίνουν από την κ. Χριστίνα Μερκούρη, προϊσταμένη της ΛΓ΄ΕΠΚΑ, η οποία και θα παρουσιάσει την έκθεση. Με την ευκαιρία των εγκαινίων, την Παρασκευή 18.05.2012 και ώρα 20.15 θα δοθεί διάλεξη από τη Δρ. Χρυσηίδα Τζουβάρα-Σούλη καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τίτλο « Η λατρεία του Απόλλωνα στην Αμβρακία».
·         Θα ακολουθήσει ξενάγηση
·         Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31/07/12
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιάννη Κωτσοκώστα, αρχαιολόγο, στο τηλέφωνο 2681071700.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου