ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο εφευρέτης του Internet κατηγορεί τις Google και Facebook για τα δεδομένα που συλλέγουν

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα ‘The Guardian’, ο εφευρέτης του Παγκοσμίου Ιστού, Tim Berners Lee, κατηγορεί ευθέως τις Google και Facebook ως προς τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγουν.


Χαρακτηρίζοντας τες ως “ιντερνετικά σιλό”, αναφέρει ότι οι δύο αυτές εταιρείες έχουν κατορθώσει να παγιδεύσουν στα δίχτυα τους ολόκληρο το Διαδίκτυο. Αυτό που κάνουν είναι να συλλέγουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων τους και στη συνέχεια να αρνούνται να τις επιστρέψουν άμεσα μόλις αυτοί το ζητήσουν.
“Ένα από τα θέματα των κοινωνικών δικτύων είναι ότι οι εταιρείες τους έχουν στην κατοχή τους όλα αυτά τα δεδομένα, ενώ εμείς όχι… Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα που να μας παρέχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που διατηρούν.
Σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα και αν ανεβάζετε τα δεδομένα σας, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι αργότερα θα μπορούν να σας επιστραφούν. Στη θέση σας θα ζητούσα κάτι τέτοιο πολύ τακτικά, με την ίδια συχνότητα που κάνω back up στον υπολογιστή μου. Ίσως το αν τα εγγόνια μας θα μπορούν ή όχι να βλέπουν τις φωτογραφίες μας να βασίζεται στην επιλογή των ιστοσελίδων αυτών.”
[πηγή guardian.co.uk]

techit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]