ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΠΟΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει οξείες και χρόνιες νόσους, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα της ανθρώπινης παθολογίας. Στην ομοιοπαθητική θεραπευτική κάθε αρρώστια αντιμετωπίζεται σαν μια τελείως ξεχωριστή περίπτωση.
Δεν υπάρχουν αρρώστιες αλλά άρρωστοι. Ο ανθρώπινος οργανισμός θεωρείται ενιαίο σύνολο, σώματος - συναισθήματος - διανόησης και όχι μεμονωμένα συμπτώματα. Συνεπώς δεν έχει νόημα η ερώτηση «έχετε φάρμακο για την τάδε ασθένεια;» γιατί η κάθε περίπτωση στην Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα και σχολαστικά.Στο παρακάτω διάγραμμα αναφέρονται ενδεικτικά ορισμένες παθήσεις-καταστάσεις στις οποίες μπορεί να φανεί πολύτιμη η ομοιοπαθητική ιατρική:
Ο κάθε ασθενής οφελείται σε διαφορετικό βαθμό και χρόνο από την ομοιοπαθητική θεραπεία. Παράγοντες που επηρεάζουν την ομοιοπαθητική θεραπεία και την πορεία του ασθενούς είναι ο χρόνος από την έναρξη της νόσου, το είδος και βαθμός των παθολογοανατομικών αλλοιώσεων, προηγούμενες χημικές θεραπείες, η κληρονομικότητα, η ηλικία, κλπ. Είναι απαραίτητο το πλήρες ιατρικό και ομοιοπαθητικό ιστορικό πρωτού μπορέσουμε να γίνει η οποιαδήποτε πρόγνωση για ένα συγκεκριμένο ασθενή.


Σημείωση: η ειδικότητα του γιατρού είναι δευτερευούσης σημασίας όσον αφορά την ομοιοπαθητική θεραπεία. Ο κάθε ομοιοπαθητικός γιατρός που έχει μια ειδικότητα στη συμβατική ιατρική, με την ομοιοπαθητική μπορεί να αντιμετωπίζει εξίσου καλά οποιαδήποτε πάθηση, είτε αυτή ανήκει στην ειδικότητά του είτε όχι. Ο καθοριστικός παράγοντας για την πορεία της θεραπείας είναι η σωστή εφαρμογή της ομοιοπαθητικής από τον ιατρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]