ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Νέα μέτρα ύψους 22 δισ. ευρώ έως το 2015, αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα,με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής η κυβέρνηση θα επιχειρήσει «να φέρει το έλλειμμα στο 1% του ΑΕΠ» δήλωσε, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή στη Βουλή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, όχι γενικό πωλητήριο», απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα μείωση κατά 3,5% του ελληνικού ΑΕΠ προβλέπει για φέτος η Εθνική Τράπεζα εξαιτίας των μέτρων αυστηρής λιτότητας, της μείωσης της κατανάλωσης και της υψηλής ανεργίας -η οποία, σύμφωνα με την τράπεζα θα  ξεπεράσει το 16% το τέταρτο τρίμηνο του 2011.


Η Εθνική αναμένει επίσης πως το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα υποχωρήσει φέτος στο 7,5%. 

Η Κυβέρνηση δεν πείθει ούτε τους βουλευτές της. Βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης και αποσύνθεσης σχολίασε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Το θέμα της Πορτογαλίας αλλά και η εξέλιξη της πορείας του μνημονίου στην Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του Eurogroup στη Βουδαπέστη. 

http://www.athina984.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]