ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ...ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ...

ΔΑΦΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ – ΠΟΛΑ ΚΑΡΑΝΤΑΝΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ deepradio 
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ...ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ...
ΔΑΦΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ – ΠΟΛΑ ΚΑΡΑΝΤΑΝΑ
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 19:00
ΙΑΝΟΣ Αριστοτέλους 7
Παρουσίαση βιβλίου
ΔΑΦΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ – ΠΟΛΑ ΚΑΡΑΝΤΑΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ...
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ...
Εκδ. Καστανιώτη
Την εκδήλωση πλαισιώνουν η αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, οι εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, το ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ GESTALT FOUNDATION & το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ.
Μουσική θα παίξουν τα μέλη του Συνόλου Φωνητικής Έκφρασης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιμέλεια Μαρία Θωίδου.
Την εκδήλωση θα προλογίσουν οι:
Κώστας Μπακιρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Παιδαγωγική Σχολή Α.Π.Θ.
Κάτια Χατζηλάκου, MSc Κοινωνικής & Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, Μέλος EAGT & ΣΕΨ, Κάτοχος ECP, Ιδρυτικό Μέλος Gestalt Foundation & Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.
Θα μιλήσουν οι συγγραφείς:
Δάφνη Φιλίππου, Ψυχιατρική Κοινωνική Λειτουργός, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Πρώην Επίκουρος Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας, Συγγραφέας
Πόλα Καραντάνα, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής, Ψυχοθεραπεύτρια, Απόφοιτος Gestalt Foundation
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο ασχολείται μ’ ένα πολύ παλιό θέμα –το παραμύθι– μ’ έναν πολύ καινούργιο τρόπο. Τα παραμύθια έχουν μηνύματα για τη ζωή μας και μας διδάσκουν ευχάριστα. Μας διευκολύνουν να επεξεργαστούμε δύσκολα ψυχικά βιώματα, μέσα από ταυτίσεις, προβολές και συμβολοποίηση της πραγματικότητας με απόσταση ασφαλείας.
Το βιβλίο απευθύνεται σε εμψυχωτές ομάδων παιδιών και ενηλίκων –ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς– κατάλληλα εκπαιδευμένους στη βιωματική εμψύχωση ομάδων.
Τα θέματα και το δομημένο σενάριο των παραμυθιών, καθώς και οι βιωματικές τεχνικές και ασκήσεις που προτείνονται στο βιβλίο, μετατρέπουν τα παιδιά και τους ενήλικες από παθητικούς ακροατές σε ενεργητικούς συμμετέχοντες.
Μέσα από τις 113 ιστορίες/παραμύθια και τις 127 ασκήσεις, οι εμψυχωτές έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις τεχνικές παρέμβασής τους σε ομάδες που στοχεύουν στην ανάπτυξη προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, όπως: αυτογνωσία, ενεργητική ακρόαση, επικοινωνία, διαχείριση συγκρούσεων, διαχείριση άγχους, συνεργασία, ανάπτυξη δημιουργικότητας/αυτοεκτίμησης κ.λπ.
Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας στην εκπαίδευση, στην ψυχοθεραπεία και στη ζωή... Ελπίζουμε οι επαγγελματίες να αισθανθούν πιο αποτελεσματικοί στο έργο τους, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο και τα εργαλεία δουλειάς που τους προσφέρει.

Την Πέμπτη 03.03.2011 στις 12:00 η Δάφνη Φιλίππου θα είναι στο studio του deep και θα μιλήσουμε για το βιβλίο με αφορμή την παρουσίασή του.
http://www.deepradio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]