ΓΟΝΕΙΣ ΚΤΗΝΗ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

Τέσσερα ανήλικα παιδιά ανέλαβε η Πρόνοια στην πολιτεία Rowan μετά τη σύλληψη των γονιών τους για κακοποίηση παιδιών αλλά και ζώων. Η έρευνα είχε ξεκινήσει νωρίτερα αυτό το μήνα, μετά από κλήσεις γειτόνων για άσχημες συνθήκες διαβίωσης σε ένα σπίτι. Τα παράπονα των γειτόνων αφορούσαν στα ζώα που ήταν υποσιτισμένα ή ακόμα και νεκρά...μέσα στο σπίτι.

Οι ερευνητές βρήκαν πολλά σκουπίδια και ένα περιβάλλον ακατάλληλο για ανατροφή παιδιών.

Τα παιδιά έμεναν μόνα στο σπίτι σχεδόν όλη μέρα ενώ οι γονείς τους εργάζονταν σε pet shop!

Τα παιδιά ηλικίας 7, 9, 14 και 16 ετών δεν είχαν πάει ποτέ στο σχολείο και δεν είχαν ιατρική περίθαλψη.

Οι αρχές κατέσχεσαν τα 3 σκυλιά της οικογένειας και παρέδωσαν τα παιδιά στην πρόνοια.

Οι γονείς Angela και David Lore συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κακοποίηση ζώων, κακή μεταχείριση ανηλίκων και κακοποίηση παιδιών. Φυλακίστηκαν με εγγύηση ύψους 250.000 δολλαρίων για τον καθένα
.

Η κακοποίηση ζώων συνδέεται άμεσα με κακοποίηση ανθρώπων ή παιδιών και δείχνει πιθανούς εγκληματίες...

Σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν ότι το ίδιο άτομο που τις κακοποίησε είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιο τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998)

Σε άλλη μελέτη αναφέρεται ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι τους.

Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των ΗΠΑ, η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς!

Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο, βρέθηκαν να έχουν κάνει κι άλλα εγκλήματα ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους. (Arluke, A. & Luke, C. 1997).

Σε άλλη έρευνα, 99% (!!!) όσων κακοποιήσαν ζώο είχαν καταδικαστεί για άλλα εηκλήματα και το 100% ανθρώπων που είχαν διαπράξει σεξουαλική δολοφονία, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα! Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο,είχαν επιτεθεί σε άνθρώπους. (Clarke, J. P. 2002)

Το 63,3 % των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα, έχουν παραδεχτεί ότι έχουν κακοποιήσει ζώα (χώρια αυτούς που δεν το παραδέχονται)(Schiff Louw Ascione, 1999).

Παράλληλα, η αστυνομία θεωρεί επίσημα ότι η κακοποίηση ζώων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλεφθεί αν κάποιος θα διαπράξει στο μέλλον κάποια επίθεση (κυρίως σεξουαλική).

Πηγή: adespoto.gr

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/03/blog-post_8782.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]