ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

Την αισιοδοξία του ότι, με γνώμονα τον άδολο πατριωτισμό η χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τα Ιωάννινα. "Ένα μήνυμα προς όλους μας. Ένας άδολος πατριωτισμός μας ρίχνει στη μάχη για να ξεπεράσουμε κάθε κρίση και κάθε δυσκολία. Και θα το πετύχουμε", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας έφθασε το Σάββατο το μεσημέρι στο ορεινό χωριό Τσερίτσιανα Ιωαννίνων, όπου κατέθεσε στεφάνι και στη συνέχεια παρακολούθησε ένα βίντεο-ντοκουμέντο από την περίοδο του 1912-13.
Το 1912-13 από το ορεινό χωριό Τσερίτσιανα ο ελληνικός στρατός πλευροκόπιζε το Μπιζάνι και για να επιτευχθεί ο στόχος του έπρεπε να ανεβάσουν στο βουνό Ολύτσικα τα κανόνια.  
Οι γυναίκες της περιοχής προσφέρθηκαν και το έκαναν για να οδηγηθεί στη συνέχεια ο ελληνικός στρατός στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Σ΄ εκείνες είναι αφιερωμένο και το Μνημείο που έχει στηθεί στο χωριό.

Με αυτή την εκδήλωση άνοιξαν οι τριήμερες γιορταστικές εκδηλώσεις για την 98η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα με μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ηπείρου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]