ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ.ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ

Ο κύκλος ενημέρωσης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την πιστή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ολοκληρώθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία Ιωαννίνων και πλέον οι έλεγχοι που γίνονται δεν περιορίζονται σε συστάσεις αλλά βεβαιώνονται και πρόστιμα.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του δήμου, κοινή διαπίστωση είναι ότι στα περισσότερα καταστήματα και κέντρα διασκέδασης δεν υπάρχουν πλέον τασάκια στα τραπέζια ενώ έχουν αναρτηθεί και όλες οι απαγορευτικές πινακίδες. Πάντως σε αρκετά καταστήματα κυκλοφορούν αυτοσχέδια τασάκια, όπως πλαστικά μπουκάλια με λίγο νερό και κάτω από το τραπέζι για να μην δίνουν ...στόχο. Σε πραγματικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους, εντός ωραρίου Δημοτικής Αστυνομίας είναι εύκολο να εντοπιστούν αυτά τα «τασάκια» και όσοι κρατούν αναμμένο τσιγάρο.
Οι έλεγχοι, όπως σημειώνει ο δήμος, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, με την διαφορά ότι στο εξής από την Δημοτική Αστυνομία θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όλους τους παραβάτες.

Μεγάλα τα πρόστιμα, ιδίως για τους υπότροπους
Το πρόστιμο για τα καταστήματα είναι  στην πρώτη παράβαση 600 ευρώ  και 50  για τον παραβάτη καπνιστή.
Στη δεύτερη 1.200 ευρώ  για τον υπεύθυνο του καταστήματος και 100 για τον καπνιστή αν είναι ίδιος με την πρώτη φορά.
Στην τρίτη παράβαση το πρόστιμο διπλασιάζεται στα 2.400 ευρώ, στην τέταρτη στα 4.800 ευρώ  και συνοδεύεται με αφαίρεση της άδειας του καταστήματος για δέκα ημέρες.
Εφόσον υπάρξει και πέμπτη παράβαση το πρόστιμο ανεβαίνει στα 9.600 ευρώ και συνοδεύεται με οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.
Ο παραβάτης έχει δικαίωμα μέσα σε 15 μέρες να πληρώσει το πρόστιμο στην αρμόδια ΔΟΥ ή να κάνει ένσταση.
Ως παράβαση εκτός από να εντοπιστεί πελάτης να καπνίζει εντός του καταστήματος, βεβαιώνεται η παρουσία σταχτοδοχείων στα τραπέζια, η μη ανάρτηση πινακίδων περί απαγόρευσης του καπνίσματος και η απουσία βιβλίου αναφοράς όπου καταγράφεται η διενέργεια του ελέγχου και το αποτέλεσμά της.




ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]