24ωρη απεργία στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ανακάλυψε φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το Αλτσχάιμερ! BBC: Η Αμφίπολη αποσπά τους Έλληνες από τα δεινά της κρίσης ΕΕ: 1 εκατ. μωρά γεννήθηκαν χάρη στο... «Erasmus» μέσα σε 25 χρόνια iPhone 6: Νέο ρεκόρ με 10 εκατ. πωλήσεις σε 3 μέρες

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Η ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΞΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Παρά τις δυσκολίες η καλαματιανή καπνοβιομηχανία «Καρέλια» όχι μόνο συνέχισε και το 2010 να είναι κερδοφόρα, αλλά αύξησε σημαντικά το μερίδιό της στην αγορά (9,46%). Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης η Βίκυ, ο Ανδρέας και ο Στάθης Καρέλιας αναφέρθηκαν στο νέο τοπίο που διαμορφώνει στην Ελλάδα η μείωση του όγκου των πωλήσεων λόγω της αύξησης της τιμής των τσιγάρων και της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, ενώ επεσήμαναν τις σημαντικές εξαγωγικές επιδόσεις της εταιρείας.
Το μεγάλο επίτευγμα του 2010, όπως τόνισε ο Ανδρέας Καρέλιας, είναι ότι η «Καρέλιας» έγινε η πρώτη αλλοδαπή εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία από πλευράς πωλήσεων και μεριδίου αγοράς (16,6%). Όπως τονίστηκε, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 50%, ενώ ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα στις αγορές της Τουρκίας, της Αλβανίας και της Αιγύπτου. Γνωστοποιήθηκε, τέλος, ότι η «Καρέλιας» υπέγραψε συμφωνία για την είσοδό της στην ιαπωνική αγορά από τις αρχές του 2011.


(toblogtonkirion)

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου