ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Βραβεία Μουσικής Σύνθεσης '' Δημήτρης Δραγατάκης''.

Νέοι δημιουργοί στα βήματα του φωτεινού δασκάλου 
Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα Αρτινού
  
Τις καλύτερες εντυπώσεις και τις άριστες προοπτικές για μουσικές κλασικές δημιουργίες άφησαν οι βραβευθέντες στον 4ο διαγωνισμό σύνθεσης «Δημήτρης Δραγατάκης», στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, στην Αθήνα.

Η συναυλία διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με το Ωδείο Φ. Νάκας και το ''Σύλλογο Φίλων Δ. Δραγατάκη'' με την ευκαιρία απονομής των βραβείων του διαγωνισμού, τα οποία κατέκτησαν οι Γιώργος Ζαμπακλής, Χρίστος Ντόβας και Απόστολος Ντάρλας, Α΄, Β΄ και Γ΄ αντίστοιχα με τα έργα τους In memoriam, Luminous interval και Θεόδματοι Πύλαι.

Τα βραβεία στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού, Ηπειρώτη (καταγόμενος από την Πλατανούσα Ιωαννίνων) Δημήτρη Δραγατάκη, (1914-2001), θεμελιωτή της νεότερης ελληνικής κλασικής μουσικής, στην οποία έδωσε εθνική-ελληνική άποψη, αναδεικνύοντάς τον σε κορυφαίο συνθέτη, φωτεινό δημιουργό, δάσκαλο και μουσικό παιδαγωγό, θεσπίστηκαν από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το Σύλλογο Φίλων Δ. Δραγατάκη και τα παιδιά του δημιουργού και απονέμονται κάθε δύο χρόνια σε ταλέντα της κλασικής μουσικής παιδείας που ξεχωρίζουν μέσα από τους διαγωνισμούς σύνθεσης.

Τα βραβευμένα έργα, καθώς και δημιουργίες των Δ. Δραγατάκη και Μ. Μεσσήνη απέδωσε στη διάρκεια της τελετής απονομής το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου διεθνώς συνθέτη, μουσικολόγου και καθηγητή Θόδωρου Αντωνίου. Έλαβαν μέρος οι σολίστ Μαργαρίτα Συγγενιώτου, μέτζο σοπράνο, Χρ. Καλούδης, κόρνο, Στέλλα Τσάνη, βιολί, Λευκή Κολοβού, βιολοντσέλο και Βίκυ Στυλιανού πιάνο, καταχειροκροτούμενοι από τα παιδιά του Δ. Δραματική, χορηγούς των βραβείων, και τους μουσικόφιλους που είχαν την τύχη και τη χαρά να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]