ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ :ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΡΕΑΤΑ ΜΑΣ ΕΠΗΞΑΝ ΣΤΗ ΔΙΟΞΙΝΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, έλεγχοι που είχαν γίνει το Μάρτιο είχαν δείξει πως τα επίπεδα διοξίνης στα δείγματα ήταν διπλάσια από το κανονικό.
Αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο 2010 είχαν ήδη δείξει μόλυνση με διοξίνη στα τροφικά λίπη της γερμανικής εταιρείας Harles und Jentzch, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hannoversche Allegemeine Zeitung (ΗΑΖ).
Ο υπουργείο Γεωργίας του Σλέσβιχ Χόλστάιν, όπου εδρεύει η εταιρεία, επιβεβαίωσε χθες την πληροφορία, δίνοντας ωστόσο τη διαβεβαίωση ότι

για τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο δεν ενημερώθηκε παρά στις 27 Δεκεμβρίου.

Τον Μάρτιο 2010, τα επίπεδα διοξίνης επί του δείγματος ήταν δύο φορές υψηλότερα από το κανονικό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Όμως, η εταιρεία δεν ενημέρωσε το τοπικό υπουργείο Γεωργίας για τα αποτελέσματα των αναλύσεων αυτών που έγιναν με δική της πρωτοβουλία, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου στο Κίελο.

Το δείγμα που χρησιμοποιήθηκε σε εκείνες τις αναλύσεις κατασχέθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια έρευνας στους χώρους της εταιρείας, στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας.

Τροφικά λίπη που παρήχθησαν από την Harles und Jentzch βρίσκονται στο επίκεντρο διατροφικού σκανδάλου μόλυνσης με διοξίνη ειδών διατροφής τα οποία εξήχθησαν στην Ολλανδία και τη Βρετανία.

Περισσότερα από 4.000 αγροκτήματα στη Γερμανία έχουν κλείσει προσωρινά, ανακοίνωσε χθες το ομοσπονδιακό υπουργείο Γεωργίας.

(news24)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]