ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Πρωινού Λόγου μείζον ζήτημα για την χώρα μας αλλά και για την Ήπειρο ειδικότερα που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα, θα αποτελέσουν και τη νέα χρονιά, οι λαθρομετανάστες, όπως τουλάχιστον δείχνουν επίσημα στοιχεία.
Ήδη η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες προβλέπει σημαντική αύξηση στο μεταναστευτικό κύμα από την Τουρκία προς την Ελλάδα εντός του 2011, γεγονός που δεν αφήνει ανεπηρέαστη και την περιοχή μας. Αυτό επειδή ο κύριος όγκος λαθρομεταναστών που εισέρχονται από τα δυτικά σύνορα στη χώρα μας, διασχίζουν την Ελλάδα και καταλήγουν στα δυτικά, δηλαδή στην Ήπειρο και στην περιοχή της Πάτρας, με απώτερο σκοπό να περάσουν στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι σε περιοχές όπως η Άρτα και η Ηγουμενίτσα έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των Ασιατών προσφύγων που αναζητούν δουλειά ή τρόπο ώστε να διαφύγουν προς την Ιταλία ή άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου η κυβέρνηση σχεδιάζει να λάβει πιο αποτελεσματικά μέτρα, ώστε, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, να εμποδίζονται οι μετανάστες να φτάνουν στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, που αποτελούν και τις δύο βασικότερες «πύλες» εξόδου προς την Ευρώπη. Έτσι, σύμφωνα και με πρόσφατο δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος», είναι ζήτημα λίγων μηνών  να υψωθεί στην περιοχή του Έβρου φράκτης από συρματόπλεγμα, ύψους 10 ποδών και μήκους 12,5 χιλιομέτρων, ο οποίος θα εμποδίζει την ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστών στη χώρα μας!
ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΤα προβλήματα που δημιουργούνται από την αθρόα έλευση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας είναι σημαντικά. Από τη μία πλευρά η δυσκολία ανεύρεσης εργασίας, οδηγεί τους ανθρώπους αυτούς στην εξαθλίωση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που στρέφονται και στην παρανομία, προκειμένου να επιβιώσουν.
Από την άλλη πλευρά, δεν λείπουν περιστατικά με τραυματισμούς ή ακόμα και θανάτους λαθρομεταναστών στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν κρυμμένοι σε πλοία, προς την Ευρώπη, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Ταυτόχρονα η Ελλάδα, έχοντας μετατραπεί σε διαμετακομιστικό σταθμό, μέσω του οποίου χιλιάδες Ασιάτες και Αφρικανοί περνούν στην Ευρώπη, αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στη συνθήκη του Σέγκεν.
ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΤΟ 2011Σα να μην έφταναν τα υπάρχοντα προβλήματα, το 2011 που μόλις μπήκε, αναμένεται να παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στο μεταναστευτικό κύμα από την Τουρκία προς την Ελλάδα. To 2010 ο αριθμός των προσφύγων που μέσω της Τουρκίας έφτασαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την συντριπτική πλειοψηφία τους να καταλήγει στην Ελλάδα, ήταν 156.000. Η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες σε έκθεσή της που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, σημειώνει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά πολύ, καθώς η τάση είναι γενικά αυξητική.
«ΦΡΑΧΤΗΣ» ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!Ένας φράκτης από συρματόπλεγμα, ύψους 10 ποδών, πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, να υψωθεί τους επόμενους μήνες στην περιοχή του ποταμού Έβρου. Ο φράχτης θα απλωθεί σε μήκος 12,5 χιλιομέτρων στην περιοχή της Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, η οποία αποτελεί και το πλέον προσβάσιμο σημείο για τους λαθρομετανάστες. Επάνω στον φράκτη θα τοποθετηθούν θερμικές κάμερες καθώς και ανιχνευτές κίνησης και θορύβου.Η πρόταση ανήκει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστο Παπουτσή που όπως είπε χαρακτηριστικά "δεν μπορούμε να δίνουμε την εντύπωση ότι η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι"

ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩΑν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και γίνει πραγματικότητα ο φράχτης, αυτό θα είναι πιθανώς το σημαντικότερο βήμα που έχει γίνει από πλευράς της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Ωστόσο «αγκάθι» παραμένει η τύχη των χιλιάδων λαθρομεταναστών που ήδη βρίσκονται στην χώρα μας -και στην Ήπειρο όπου διαβιεί ένα σημαντικό ποσοστό τους. Βασική λύση είναι η απέλασή τους και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει με τη δημιουργία επιτροπών οι οποίες θα εξετάζουν τα αιτήματα ασύλου και θα αποφασίσουν τελικά ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]